“Rebre les sorpreses de l’Esperit”

 
Maria Voce, Presidenta del Moviment dels Focolars, ofereix una entrevista a Ràdio Vaticana el dia següent a la festivitat de Pentecosta.

Oferim la transcripció i la traducció de l’entrevista concedida el dilluns després de la gran trobada dels moviments amb el Papa Francesc i que va aplegar a dues-centes mil persones.

«Ha estat molt bonic poder donar al Papa Francesc la seguretat que també avui a l’Església hi ha una força vital malgrat les moltes dificultats existents», afirma Maria Voce, que per als micròfons de la Ràdio Vaticana explica quines són les confirmacions i novetats que ha tret d’aquesta trobada tan especial.

«Vam ser confirmats en el compromís de viure el nostre carisma, perquè se sentia fort com la comunió és la característica essencial de l’Església, i per tant em semblava que es posava en relleu el nostre carisma de comunió com una necessitat  al servei de l’Església. Això es confirmava també en veure amb quanta alegria ens trobàvem, preguntàvem els uns pels altres, ens asseguràvem pregàries….».

«Renovats potser també en el valor per situar-nos davant del món, perquè segurament cada moviment té aquest impuls interior -que el Papa Francesc va subratllar amb força-  d’anar cap als altres, de posar-se a disposició de l’Església, de servir als últims. Però sentir-ho dir al Papa amb tanta força, ens donava valor per dir: som petits, som dèbils, però malgrat tot, Jesús ens guia, Jesús està amb nosaltres, el Papa ens envia, podem anar-hi…»

Mirant l’horitzó del camí que espera als diversos carismes i Moviments, el Papa va dir que cal cuidar-nos del particularisme i de l’homologació, i va assenyalar tres paraules: harmonia, novetat, missió. Quin significat tenen per a vostè aquestes paraules?
«Em va impressionar la paraula “novetat”, perquè tots tenim la tendència a recolzar-nos en les seguretats del camí ja recorregut, per l’experiència acumulada. En canvi el Papa ens repta a rebre les sorpreses de l’Esperit, a escoltar bé allò que Ell ens demana i a seguir-lo pels camins del món»

Font: Ràdio Vaticana – Noticiari  del 21.05.2013, edició de les 19:30 h.
http://media.vaticanradiowebcast.org/mp3_od/rg_italiano_4_1.mp3 (audio en italià)

Normas(500)