Des de la perspectiva de la fraternitat

 
El Grup de treball del MPpU a Espanya ha elaborat el document ‘Propostes enfront a la crisi actual des de la perspectiva de la fraternitat’.

Durant els últims mesos, un grup de treball del Moviment Polític per la Unitat (MPpU) a Espanya, ha redactat un document titulat Propostes a la crisi actual des de la perspectiva de la fraternitat. I és que, com diu el president del MPpU a Espanya, José Miguel Aguado: “no podíem restar indiferents davant la greu situació de crisi que està vivint la nostra societat (…). El nostre treball no pretén altra cosa que ser una resposta modesta, des de la perspectiva de la fraternitat, als reptes que la crisi actual ens planteja, detallant algunes propostes que creiem útils a aquests efectes”.

El document constitueix el fruit de la reflexió d’un grup de persones molt diverses pel que fa a la seva procedència territorial, llengua, cultura, adscripció política…, i s’ha elaborat seguint una dinàmica en la que cadascú ha donat el millor d’un mateix com un do per als altres i, a la vegada, ha acollit sense prejudicis allò que l’altre havia d’oferir. Està signat per Mikel Arregi (Ex regidor del PNV), Nieves Cruz (Regidora de Don Álvaro, Badajoz. UDA – Unión Don Álvaro), Claro José Fernández- Carnicero (Jurista), Juan López (Inspector Central d’Educació. Medalla de l’orde civil d’Alfonso X el Savi. Membre del Grup Federal d’Educació del PSOE), Ezequiel Martín (Exregidor i ex diputat provincial. Membre de l’Executiva de ‘Compromiso con Aragón’) i Nieves Fdez- Crehuet (Membre del Centre del MPpU a Espanya).

Aquest document serà objecte d’estudi i treball durant el proper II Seminari del MPpU, organitzat pel proper 6 de juliol.

El Moviment Polític per la Unitat (MPpU), estretament vinculat al Moviment dels Focolars, neix el 1996 a Nàpols amb un objectiu clar: crear un espai de treball polític que reuneixi a ciutadans actius, funcionaris, estudiosos de la Ciència Política i polítics compromesos a diferents nivells, d’inspiracions i partits diversos. Això sí, tots ells han de situar la fraternitat a la base de la seva vida pública.

A Espanya el MPpU es funda el novembre de 2004 i des de llavors treballa per difondre el principi de la fraternitat a tots els àmbits, organitzant seminaris i trobades, col•laborant amb diferents mitjans de comunicació, promovent contactes transversals entre persones i institucions diverses, en ocasions en contextos difícils.

Normas(500)