Sol•licitud de l’obertura de la causa de canonització

 
El Moviment dels Focolars sol•licita l’obertura de la causa de canonització de Chiara Lubich

”Avui, 7 de Desembre, 70º Aniversari del Moviment, ens ofereix la possibilitat de presentar a l’Església la nostra petició oficial per la introducció de la causa de beatificació de Chiara”. 

Amb aquestes paroles, avui, 7 de Desembre de 2013, Maria Voce ha anunciat la imminent presentació al bisbe de Frascati, mons. Raffaello Martinelli, de la petició oficial per la introducció de la causa de canonització de Chiara Lubich. La fundadora dels Focolars va morir el 14 de Març del 2008 a Rocca di Papa (Itàlia).

“Aquest fet, ha dit Maria Voce, ens convida a tots a una santedat encara més gran, a construir aquesta santedat dia rere dia a la nostra vida per a contribuir a destacar aquella santedat col·lectiva, a la qual Chiara tendia”. 

Des de la data de la seva mort i de molts llocs arreu del món, persones de tot tipus, catòlics i membres d’altres esglésies, religions i cultures venen expressant el desig de que tal consultació respecte a Lubich, sigui expressada. Un reconeixement com aquest podrà revifar en molts un posterior i personal compromís espiritual i moral pel bé de la humanitat.

La sol·licitud, signada avui, precisament en la data en què es celebra el setanta aniversari de la fundació del Moviment dels Focolars, amb la presència de nombrosos focolarins i focolarines aplegats a Castel Gandolfo per a la seva trobada anual, serà presentada i després considerada per l’autoritat eclesiàstica competent, segons la modalitat establerta pel dret i la pràctica de l’Església.

Al març del 2013, Giancarlo Falleti, co-president del Moviment dels Focolars, va donar una entrevista a Ciutat Nova, en què parlava de la possibilitat i del significat de la introducció del procés d’obertura d’una causa de canonització per Chiara Lubich.

És normal a l’Església catòlica, de fet, el presentar als propis fidels, com a estímul de vida cristiana, persones que s’han distingit per un particular testimoni de la fe. Això es produeix després d’ un procés canònic de verificació, que contempla també el patrimoni de pensament i d’acció de la persona, i que pot ser iniciat almenys cinc anys després de la seva mort.

Normas(500)