Camins que es troben

 
A Astorga i del 2 al 6 d’agost. Vols saber com serà la Mariàpolis d’aquest any?

Sota el títol Camins que es troben, Mariàpolis Astorga 2015 proposa a tots els participants aprofundir en la denominada pel Papa Francesc Cultura de l’Encontre [1].

Aquesta cultura té el seu fonament en la comunicació propera i en el sentir amb l’altre i, sens dubte, demana sortir de la zona de confort i anar Ana Guerrero 2012a l’encontre de l’altre. Està formada d’un conjunt d’idees, tradicions i costums que constitueixen a un poble. Mariàpolis 2015, com a ciutat de la família [2] del Moviment dels Focolars, pretén facilitar espais on els participants experimentin i gaudeixin de profunds moments de trobada: amb un mateix, amb el Misteri, entre persones o socials.

Els dies de Mariàpolis Astorga es basaran en el silenci interior, l’escolta, l’acollida, el posar-se en el lloc de l’altre, el diàleg profund i la confiança. L’experiència que es proposa viure és la d’impregnar-se d’aquelles actituds necessàries per buscar, escoltar i comprendre les idees d’altres, situant-se en la disposició de trobar-se amb l’altre, amb tothom sense excepció. Amb programes adaptats segons les edats dels participants, per a nens, nois i adolescents, ja que a Mariàpolis hi ha lloc per a tothom i a més a més, sense ells no seria el mateix.
PARQUE DEL MELGARNo faltaran les taules temàtiques, els grups de diàleg ni les tan esperades excursions. Tot seguit detallem una mica més els diferents moments:

* Taules Temàtiques amb grups de tres ponents: a través d’experiències personals i exposicions, s’exposaran diferents camins per aprofundir la cultura de l’encontre. Tindran lloc en tres dies alterns: el 2, el 4 i el 6 d’agost: El camí cap a la interioritat; El camí cap a l’altre; i Caminar per espais de frontera.

* Grups de diàleg amb la finalitat de compartir i gaudir de les riqueses dels participants. Serà una ocasió d’or per posar en pràctica la cultura de l’encontre i estaran formats per unes 20 persones.

* Tallers i fòrums temàtics. Les tardes dels dies 2 i 4 d’agost s’oferiran una àmplia gama de tallers, fòrums i iniciatives d’acció social per: compartir experiències professionals i personals que mostrin l’impacte que produeix posar en pràctica la cultura de la fraternitat; crear un espai de trobada entre aquells que comparteixin un mateix interès (taller de mandales, tallers esportius, taller bíblic, etc.); dur a terme un projecte comunitari al servei d’Astorga (s’han acordat activitats amb: Banc d’Aliments de Cáritas, Residència de les Cincollagas, Creu Roja, Projecte Plazas Vivas [3]); compartir experiències sobre temàtiques específiques: família, economia,…; crear espais de diàleg al voltant de les nostres inquietuds socials i culturals.

Astorga 3* Eucaristia i moments d’interioritat. Cada dia està prevista la celebració de l’Eucaristia i, simultàniament, un moment de reflexió per a qui ho prefereixi.

* Excursions a la natura i visites culturals. Els dies 3 i 5 d’agost.

* Programa nocturn amb espectacles artístics.

I com sempre, la Mariàpolis es construeix entre tots. Si tens alguna idea o suggeriment, no dubtis a escriure al correu electrònic.

 

[1] Comunicar bé ens ajuda a conèixer-nos millor entre nosaltres, a estar més units. Els murs que ens divideixen només es poden superar si estem disposats a escoltar i a aprendre els uns dels altres. Necessitem resoldre les diferències amb formes de diàleg que ens permetin créixer en la comprensió i el respecte. La cultura de l’encontre requereix que estem disposats no només a donar, sinó també a rebre dels altres. Missatge del Papa Francesc per a la XLVIII Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Juny 2014

[2] Com a tota família, està formada per persones de totes les edats. També per persones provinents de tota la geografia espanyola.

[3] Activitats lúdiques per les places d’Astorga organitzades per joves participants a la Mariàpolis.

Normas(500)