Dies d’alegria i fraternitat

 
Conclou el Congrés sobre els Focolars. Dies intensos i plens de llum.

Sala_red“Gràcies a tothom per tot el que m’heu regalat aquests dies” deia un participant poc abans d’acabar el Congrés. I era una sensació que estava present en tots: tothom havia donat i havia rebut. S’havia intentat fer vida allò proposat en els temes d’aprofundiment i es feia vital a través dels diferents testimonis explicats a la sala.

Moments de reflexió personal seguien a moments de meditació o testimoni, tot i que també hi va haver ocasió per obrir les portes de la sala i sortir al món: el dissabte 9 d’abril es va participar a la Connexió Mundial que celebren els Focolars cada dos mesos. I es va poder conèixer a les persones que viuen pels voltants del Centre Mariàpolis Luminosa i intenten viure segons el carisma donat per Déu a Chiara Lubich, participant també amb ells a la Pregària per la pau que celebren cada dissabte a les 19:30 h. I la col·lecta de l’eucaristia celebrada després, va ser destinada a pal·liar la dramàtica situació del poble sirià.

Fins i tot en els moments de descans es vivia pels altres: apropant-se a qui estava sol o a aquell que encara no es coneixia…o al bar que regentaven els joves d’Asante Àfrica i es col·laborava en el seu projecte per a aquest estiu.

Bar_redAl final, en tothom, l’alegria pels dies compartits i moltes ganes de tornar cada un a la seva ciutat per seguir vivint per la fraternitat.

Algunes de les impressions que van compartir amb tots:

“Vaig aprendre el que és la unitat. Amb tothom aquí he après a viure la unitat amb tots els altres i perdonar també a qui m’ha fet mal”.

“El qui busca troba….després de buscar i buscar, vaig trobar el meu camí. L’alegria que sento en aquest moviment no la trobo a altres llocs”.

“Malgrat la meva història de patiment, estic fent de la meva vida una acció de gràcia, puc donar gràcies a Déu amb la meva història”.

“Vosaltres m’heu aportat: l’acollida, no he notat cap diferència; l’esperit de servei,… t’ajudo, t’agafo…; la fraternitat, us porteu fenomenal, veig que us estimeu; l’alegria, de fora veiem els vostres rostres resplendents”.

“Donar les gràcies perquè en aquests dies vaig experimentar que cada un som llum per als altres. He vist la llum en algun aspecte. Volia dir que surto amb més força per ser cèl·lula viva a la societat”.

Falta la teva? Si vols, pots escriure-la més a baix, a Comentaris.

2016_Grupo_red

Normas(500)