Acollir les diferències

 
El Simposi Internacional d’educació inclusiva suposa un punt de partida per a nombrosos desenvolupaments.
1

Boi_Tiana_Pozo_FontanaLa Facultat de Pedagogia de la UCM va acollir el 22 d’abril una Jornada acadèmica sobre educació inclusiva. Junt a grans experts mundials en el tema, es van poder conèixer iniciatives d’allò més variades en diferents països del món. La Jornada conjugava teoria i pràctica, joventut i maduresa… i una mateixa passió pel treball en educació inclusiva en cada una de les persones assistents. Passió que va començar en el moment d’obertura del Simposi amb les paraules del Rector de la UNED, Alejandro Tiana, qui va animar a treballar en aquesta direcció, ja que “és un tema molt seriós i important, que forma part de les polítiques educatives de qualsevol país que pensi en el seu futur”.

Es pot tornar a veure tot el Simposi gràcies a la Universitat Complutense de Madrid:

– Sessió matí: http://ow.ly/4mZMKY

–  Sessió tarda:http://ow.ly/4mZNcT

Kinshore SinghRelator Especial de les Nacions Unides sobre el Dret a l’Educació, va enviar un missatge d’agraïment a l’organització del Simposi.

De la mà de Robert Roche i la prosocialitat, de Nieves Tapia i l’APS (Aprenentatge i Servei) es va entrar a fons en el món de la inclusió educativa, també amb exemples pràctics; Alfred Fernández i Juan López van obrir la perspectiva a les polítiques d’inclusió, a Suïssa i Espanya;IMG_5137 i l’última taula va obrir espais per a la fraternitat de la mà de Jorge M. DiasMikel Arregi. I rere cada taula, nombroses comunicacions que completaven i ampliaven les perspectives plantejades amb anterioritat: el cine com a eina d’inclusió social, la dislèxia en l’àmbit universitari, Scholas ocurrents, educació per a la inclusió a Educació Infantil, desenvolupament de cultures inclusives a l’ESO i Batxillerat, foment de competències emocionals després de l’excarceració, pràctiques inclusives per a persones amb discapacitat intel·lectual,… D’aquesta manera es va oferir una perspectiva mundial de l’estat de la qüestió de l’educació inclusiva; una perspectiva que s’ampliarà amb la publicació de les actes del Simposi, on s’inclouran un gran nombre de comunicacions que no van tenir cabuda durant la jornada.

IMG_5228En tots els participants va quedar clara la pertinença a una línia d’investigació amb un gran present i un millor futur arreu del món. Es van compartir experiències realitzades a Espanya, Argentina, Brasil, Itàlia, França,… totes elles amb la mateixa orientació i oferint estímuls suggeridors per continuar, totes elles encaminades a l’educació en l’acollida de les diferències. Nombroses les relacions aprofundides i també creades entre els assistents, que anticipen el desenvolupament de futurs treballs conjunts.

Normas(500)

 

Eealimentación

  1. Araceli

    Gracias a todos los que han hecho posible este simposio, con su participación y contribución activa y visible o desde el otro lado, la parte técnica y no visible, que ha permitido la participación de muchas más personas a través del streaming.

    Responder