Projecte Up2Me

 
23 noviembre 2016 - 27 noviembre 2016
Per a la formació integral i el creixement harmònic de la persona. Forma’t per ser tutor.

El Moviment dels Focolars, a través d’Acciones Familias Nuevas,Familias NuevasChicos por la Unidad i l’Institut Universitari Sophia, continua desanvolupant i implementant Up2Me.  Entre els objectius d’aquest projecte destaquen el de la formació integral i el creixement harmònic de cada persona – dels 9 als 17 anys- i el descobriment i la interiorització del valor de l’afectivitat i de la sexualitat. Les unitats didàctiques d’Up2Me tenen en compte sis dimensions de la persona: corporal, emocional, intel·lectual, social, espiritual, històrico-ambiental.Up2me_3

El proper Curs de Formació per a Tutors del projecte es farà del 22 al 27 de novembre al Centre Mariàpolis Luminosa. Estarà impartit per experts en els diversos àmbits que abraça el projecte formatiu (pedagogia, moral, sexualitat,…). Un curs internacional que comptarà amb l’assistència de futurs formadors de Canadà, Egipte, Filipines, Perú, Brasil, Burkina Faso i Espanya. Més informació i inscripcions al correu electrònic de Familias Nuevas.

Up2Me va començar oficialment fa un any i ja són disset els grups de nois i noies que estam fent l’itinerari programat a Itàlia, Eslovència, Bèlgica, Índia i Brasil.

Els resultats són més que positius, segons expliquen els tutors:

– “Una de les noies inscrites tenia un gran patiment per la separació dels seus pares; després del curs també ha millorat el seu rendiment a escola”.

– “Continueu endavant amb el projecte; és molt important. En el nostre grup hi havia una noia en les primeres fases d’anorèxia. Gràcies al curs, va poder demanar ajuda abans que la situació s’agreugés”.

També els adolescents que hi participen mostren el seu entusiasme:

– “Vaig decidir participar a Up2Me perquè es tracten temes que habitualment estan “censurats” i jo crec que són interessants. Pot ser força útil per donar-nos bases sòlides per a quan siguem grans i haguem de fer tries importants”.

– “Up2Me m’ha deixat el desig de ser conscient del que m’envolta i de com em comporto jo. Sí, crec que això em servirà sempre i que no ho oblidaré”.

Up2Me_Project
© Familias Nuevas

– “Parlar amb persones més grans que nosaltres, més expertes i que tenen més experiència t’allibera de moltes coses”.

Up2Me neix fruit de l’experiència acumulada pels diferents agents que treballen amb i per als nens i adolescents del Moviment dels Focolars; tots ells animats pel desig d’unir esforços i individuar i sistematitzar un itinerari formatiu integral per a nens i joves (de 9 a 17 anys) basat en la visió antropològica de la persona-relació. La contribució acadèmica de l’Institut Universitari Sophia ha estat fonamental per al seu desenvolupament. El Projecte també preveu moments formatius per als pares.

Normas(500)