X Aniversari de Chiara Lubich

 
En ocasió del desè aniversari de la mort de Chiara Lubich, les comunitats dels Focolars al món es preparen a celebrar-ho renovant el seu compromís davant la societat.

Invitació calçotada 2018Són moltes les persones que actuen en el món seguint el Carisma de la Unitat proposat per Chiara Lubich. Un carisma que convida a “penetrar en la més alta contemplació i romandre barrejat amb tots, home entre els homes”, construint així, al costat d’altres, un món millor. Nombroses són les obres socials que fomenten i comparteixen amb altres els focolars al món, sumant-se a moltes altres que busquen el bé del nostre planeta. I mostrar aquestes accions és la línia escollida per recordar a Chiara Lubich a deu anys de la seva mort.

A Espanya s’estan preparant diferents moments per recordar-la:

Castell d’Aro (Girona). Calçotada l’11 de març al Centre Mariàpolis Loreto. La calçotada és un menjar popular, tipus rostit, però de verdures. Serà una trobada lúdica, un moment de família i ocasió de fer un record a Chiara.

Osca. Celebració de l’eucaristia el 14 de març a les 19:30 h. a l’Església de Sant Miquel (o de les Miguelas).

Mallorca. Recordar la nostra història. El 18 de març al Monestir de la Real

Madrid. 17 de març. Traçant esteles de llum. Al Col·legi Salesians de Estret. De 10:00 a 13:45. Acabant amb la celebració de l’eucaristia.

chiara en EspañaVelada (Toledo). El dissabte 10 de març, dinar de germanor. A les 17 h. en l’Església, Record de Chiara Lubich. A les 18 h., Celebració de l’eucaristia.

Saragossa. Celebració de l’eucaristia el 14 de març a la Cripta de la Basílica de Santa Engracia de Saragossa, (bressol dels primers cristians en aquesta ciutat). Taula rodona el 17 de març al Centre Joaquín Roncal. En la mateixa es presentarà el Moviment Polític per la Unitat i l’Economia de Comunió, com dos exponents d’acció social i de proposta per millorar la societat impulsades per Chiara Lubich.

A Castel Gandolfo (Roma), la celebració es realitzarà el 3 de març. «En aquest esdeveniment es presentaran obres i històries que s’han convertit en motors de transformació social i presenten un altre rostre del Carisma de Chiara, amb el títol El gran atractiu del temps present», explica Tim King, un dels dos consellers del Centre Internacional dels Focolars per l’aspecte de l’evangelització.

«Estarà enfocat -continua- a la cara social del carisma de Chiara Lubich, presentat mitjançant l’atenció a les ferides de la humanitat, la passió i la creativitat d’empresaris, joves, famílies i gent comú que han donat vida a una xarxa mundial de petits projectes o accions de major escala inspirades en les paraules de Chiara ».

La mateixa fundadora dels Focolars explicava així el sentit de la seva forma d’actuar als inicis del Moviment, d’aquest compromís que llavors, en temps de guerra, de personal es va tornar comunitari: «Tot va començar amb un programa ben precís: ajudar a resoldre el problema social de Trento, la nostra ciutat ».

L’esdeveniment del 3 de març serà transmès en directe a través d’internet (de les 16 a les 19 h.) En italià, anglès, espanyol, francès i portuguès.

Normas(500)