Cap al cim

 
Setanta anys després de la primera Mariàpolis, torna a celebrar-se a les Dolomites i per a tot el continent europeu.

Des del 14 de juliol i durant quatre setmanes, persones de tot Europa es reuniran a les muntanyes italianes per viure la Mariàpolis Europea 2019; una ocasió única per experimentar i testimoniar que la humanitat és una família.

Cap al cim és el títol escollit per a un esdeveniment que, en paraules de Peter Forst[1], té com a fi posar en evidència “la bellesa del continent europeu en tota la seva diversitat, on la riquesa de cada cultura pugui emergir en el conjunt que és Europa. (…) Creiem que compartint la nostra història, cultura i experiències, tenint la possibilitat de conèixer-nos els uns als altres, podem establir les bases d’una Europa més unida “.

Per facilitar l’intercanvi i coneixement recíproc, s’han distribuït les setmanes per grups d’idiomes. La setmana del castellà serà l’última, del 4 al 11 d’agost. Com és habitual a les Mariàpolis, al programa hi haurà excursions, esports, jocs, música, espiritualitat, oracions, tallers creatius i fòrums temàtics; a més de programa adaptat a nens i adolescents.

La preinscripció es pot realitzar fins al 31 de gener de 2019. Més informació al fullet i a la pàgina web de Mariàpolis Europea 2019.

També es poden conèixer totes les novetats a través de twitter, facebook i instagram.

Una Mariàpolis (Ciutat de Maria) és una trobada de persones construint una ciutat temporal basada en la fraternitat i el respecte recíproc. La primera es va celebrar de forma espontània als Dolomites, lloc on Chiara Lubich -fundadora dels Focolares- i un grup de les seves primeres companyes, es trobaven de descans. Es van repetir els anys successius fins que van començar a realitzar-se també en altres llocs del món.


[1] Peter Forst és delegat del Moviment dels Focolars per a la Zona d’Europa Central i un dels organitzadors de l’esdeveniment.

Normas(500)