Ordenació diaconal

 
El focolarí Javier González va rebre el ministeri del diaconat el passat dissabte a la Catedral de Sant Llorenç.

El passat dissabte 16 de novembre va tenir lloc a la Catedral de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat, l’ordenació diaconal de F. Javier González Álvarez, de mans de Mons. Agustí Cortés Soriano, bisbe d’aquesta diòcesi sufragània de la de Barcelona.

El Javier és membre del Moviment dels Focolars com a laic consagrat a Déu des de fa 34 anys, desenvolupant diversos serveis, per exemple, en el conjunt musical Genrosso, a Xile, a Barcelona… Actualment viu en el focolar situat a Coslada (Madrid). Com una crida successiva, madura la seva vocació sacerdotal fruit d’un discerniment personal i col·lectiu dins del Moviment. Un cop conclosos els estudis de Teologia a la Pontifícia Universitat de Comilles, ara es va concretant el recorregut vers el sacerdoci amb aquest important pas previ de l’ordenació diaconal.

I per què al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat? La vinculació amb la aquesta diòcesi és afectiva i ho ha estat també laboral: el Javier va treballar a l’Administració Econòmica de la cúria diocesana durant 5  anys, dels 10 que va viure al focolar de Barcelona. Com ell mateix explica en el vídeo de la Delegació Diocesana de MCS de Sant Feliu de Llobregat, aquests vincles li han portat a demanar-li al bisbe Agustí que sigui ell a ordenar-lo prevere, amb la possibilitat d’exercir després el seu ministeri eclesial a disposició del Moviment dels Focolars i de l’Església Universal.

La celebració del dissabte es va caracteritzar per la seva senzillesa, dins la solemnitat dels ritus d’una ordenació diaconal, i per l’acompanyament d’una cinquantena de persones de la comunitat dels Focolars de diversos indrets de Catalunya, que van fer-se presents a la Catedral de Sant Llorenç. El bisbe Agustí, durant l’homilia, va subratllar la dimensió de servei que comporta el diaconat, però no tant pels “serveis” determinats que un, com a diaca, pot fer, sinó pel fet mateix de ser “servidor”.  En certa manera l’ordenació del Javier ha resultat per a ell la concreció institucional d’una experiència de servei als altres que ell ja vivia.

Més fotos de la ordenació diaconal.

 

Normas(500)