Margaret Karram, Presidenta del Moviment dels Focolars.

 
Nascuda a Haifa (Terra Santa) l’any 1962, és la tercera presidenta del Moviment, després Chiara Lubich i Maria Voce.

L’elecció de Margaret Karram ha tingut lloc el 31 de gener per majoria de més de dos terços per part dels membres de l’Assemblea General que s’està celebrant en línia des del diumenge 24 de gener. El seu nomenament s’ha efectuat avui després de la confirmació del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, tal i com indiquen els Estatuts dels Focolars. En el document s’expressa el desig que la nova presidenta pugui fer la seva tasca “amb fidelitat, esperit de servei i sentit eclesial, pel bé dels membres de l’Obra de María i de l’Església universal”.

La nova presidenta -segons els Estatuts ha de ser sempre una dona- ha estat escollida per als propers sis anys. La Margaret té 58 anys. Va néixer a Haifa i és llicenciada en judaisme per la Universitat Judaica de Los Angeles. Són diversos els encàrrecs de responsabilitat que ha portat endavant en el Moviment dels Focolars a Los Angeles i Jerusalem. També ha col·laborat en diferents comissions i organitzacions per a la promoció del diàleg entre les tres religions monoteistes, com ara la Comissió Episcopal per al Diàleg Interreligiós, l’Assemblea dels Catòlics Ordinaris de Terra Santa i en l’organització del Consell Coordinador Interreligiós a Israel.

Des 2014 està al Centre Internacional dels Focolars com a consellera per a Itàlia i Albània i com a corresponsable per al diàleg entre moviments eclesials i noves comunitats catòliques. Parla àrab, hebreu, italià i anglès.

L’any 2013 va rebre el Premi Mont Sió per a la reconciliació al costat de la investigadora judia Yisca Harani, pel treball en el desenvolupament del diàleg entre cultures i religions diferents. En 2016 va rebre el Premi Internacional Santa Rita per haver afavorit el diàleg entre cristians, hebreus, musulmans, israelians i palestins, partint com a base de la vida quotidiana viscuda.

Després de la seva elecció, és el moment de la votació per al copresident, el qual sempre segons els Estatuts, ha de ser un focolarí sacerdot; més endavant serà l’elecció dels consellers membres del Consell General del Moviment.

Normas(500)