Un minut per la pau

 
Dimarts 8 de juny a les 13 h ens aturarem en tots els fusos horaris per pregar per Terra Santa, Birmània i per tot el món, cadascun segons la pròpia tradició.

Amb Un Minut per la Pau 2021, el 8 de juny a les 13 h convidem tothom: catòlics, cristians de les diferents confessions, creients de les més variades religions, homes i dones de bona voluntat a unir-se per pregar i treballar junts per la pau a tot el món, especialment a Jerusalem, entre israelians i palestins, i a Birmània”.

Aquesta crida ha estat llançada pel Fòrum Internacional Acció Catòlica (FIAC) juntament amb l’Acció Catòlica italiana i argentina, per la Unió Mundial de les Organitzacions Femenines Catòliques (UMOFC) i per altres associacions. El Moviment dels Focolars s’uneix a aquesta iniciativa i convida tothom a sumar-s’hi espiritualment en aquest moment especial.

La data té un alt significat simbòlic: el 8 de juny de 2014 es va dur a terme als Jardins Vaticans la trobada “Invocació per la pau” promoguda pel Papa Francesc juntament amb el President d’Israel Shimon Peres, amb el president de l’Autoritat Palestina Mahmud’Abbas – Abu Mazen, i amb el Patriarca de Constantinoble Bartomeu I. En aquesta trobada hi era present també Margaret Karram, actual Presidenta dels Focolars, que en aquella ocasió va recitar la pregària per la pau de Sant Francesc d’Assís.

«Crec en la força de l’oració perquè l’he vist en acció moltes vegades, com el 8 de juny de 2014, quan el Papa Francesc va voler que es realitzés aquest extraordinari moment que va ser “la invocació per la pau” a Terra Santa -recorda Margaret Karram durant una entrevista que li va fer el diari italià Avvenire– (…) Jo vaig tenir el privilegi de llegir davant d’ells la pregària per la pau de sant Francesc d’Assís. Va ser una experiència molt forta. Ens podríem preguntar: ‘¿De què va servir aquella oració?’. Va ser un punt lluminós al qual hem de tendir, perquè l’oració -com va dir qui era aleshores el Custodi de la Terra Santa- no és quelcom que produeix alguna cosa, l’oració genera. Llavors hem de seguir generant la pau dins del nostre cor abans de res i amb tots els altres».

A partir d’aquesta data històrica, tots els anys aquest dia 8 de juny el Fòrum Internacional Acció Catòlica convida a Un Minut per la Pau per implorar junts, arreu del planeta, que acabi el conflicte. Ens toca a nosaltres! Impliquem-nos i difonguem aquesta iniciativa perquè a tot el món hi hagi cada vegada més una quantitat superior de minuts per la pau.

Normas(500)