De boodschap van kerstmis is ‘vrede op aarde’

 

Kerstfeest 2019 op Mariënkroon: 140 mensen kwamen zondag  22 december naar Mariënkroon. Kinderen, ouders, grootouders, alleenstaanden voerden met en voor elkaar samen op.

Opeens vulden engeltjes, herders, de drie koningen, Maria, Jozef, het kindje Jezus en zelfs  schaapjes  de zaal. “De boodschap van kerstmis is “vrede op aarde” en dat heb ik vandaag hier gevonden”. Zo zei een mevrouw die van de kerstmiddag in de krant had gelezen. Ze was op zoek naar een feest zonder commercie.

Een van de 60 plussers was onder de indruk van de bijzondere sfeer van de middag: “Ieder jaar luister ik naar de kerstboodschap in de kerk. Maar toen ik de kinderen bij het toneelstuk zag kreeg ik kippenvel alsof het de eerste keer was.”

En een jonge moeder onderstreept: “Mijn dochtertje zat helemaal in haar rol als engeltje. Ze heeft het verhaal ervaren. En daar heeft ze ook mij in meegenomen”.

De jongste deelnemer van de middag was drie maanden, de oudste al in de negentig. De organisatoren hadden aan allen een onvergetelijke ervaring beloofd. En dat was zeker niet te veel gezegd.