Descobrir la bellesa de la persona

 
Continua Up2Me mostrant la persona en vàries de les seves dimensions.

Foto 43El segon dia d’Escola,la paraula més usada ha estat meravellar-se. Amb el cos humà i la manera en què està fet; com més es coneix sobre això, millor es pot viure un estil de vida saludable i millor amo d’un mateix es pot ser. Els metges Paolo Rovea (oncòleg), Chiara Roasio (neuròloga) i Lucca Roasio (pediatra) van desgranar pel matí el tema anomenat La bellesa i delicadesa de la vida: apunts de biologia, anatomia i fisiologia. I a la tarda, Apunts sobre la fertilitat. Tot fent èmfasi en la necessitat de que cada participant, en paraules de Paolo Rovea, “pugui descobrir com estem fets i aconseguir que els joves puguin descobrir-se a poc a poc, per poder raonar les decisions que prenen al llarg de la vida”.

Rovea assenyala que Up2Me és un projecte innovador en concebre’s globalment: “mira la complexitat dels joves d’una manera completa; és un curs sobre sexualitat, però també sobre l’afectivitat, el coneixement d’un mateix i de les pròpies emocions. És una ajuda per mirar el futur i dur un estil de vida adequat; és un projecte d’educació integral”.

Foto 04I del coneixement del cos, al dia següent es va passar a altres dimensions. El primer bloc del matí el va conduir la psicòloga Cecilia Marchisio, investigadora del Departament de Ciències de l’Educació i de la Formació a la Universitat de Torí. Bellesa i oportunitat de l’adolescència i pre-adolescència va ser el tema que va desenvolupar i a través del qual va il·luminar l’estimulant possibilitat de col·laborar en el desenvolupament de nois equilibrats i madurs, amb les competències emocionals i relacionals necessàries per gestionar eficaçment les seves relacions interpersonals. Encara en una societat que sembla no posar-ho fàcil,…

I de la mà del teòleg Lucas Cerviño es va entrar en l’àmbit espiritual, amb la intel·ligència espiritual i el diàleg interior. Fent servir la figura de l’eruga que es converteix en papallona per descriure la metamorfosi que el sagrat està vivint en l’actualitat,… una continuïtat en profunda discontinuïtat. Una realitat de la qual tampoc escapen els nois d’avui dia.

Reptes a viure al costat dels joves per tal de descobrir amb ells la meravella de la vida viscuda en plenitud.

Foto 54I continuant amb la didàctica del curs, no falta en cap cas el treball en grup: els tutors experimenten en ells mateixos algunes de les unitats didàctiques proposades per a les diferents franges d’edat: de 9 a 11 anys, de 12 a 14 i de 15 a 17. Tot això amb l’objectiu de conèixer a fons el material i ser capaços d’adaptar-lo al grup el qual després acompanyaran en aquest camí de conèixer-se.

La jornada va acabar amb un tema fonamental: la tutela del benestar i la protecció del menor. Es va presentar el treball realitzat dintre del Moviment dels Focolars per garantir els seus drets, alhora que s’ha desenvolupat una normativa interna, adaptada a cada país.

Normas(500)