foto-Luminosa-web2

Margarita Bavosi (Lluminosa) o els secrets d’una llum.

Aquesta podria ser la definició de la vida de Margarita Bavosi. En procés de beatificació, segons les paraules del Postulador de la Causa, la de Margarita Bavosi -més coneguda com Luminosa- és “una santedat de la quotidianitat, de poble, en la qual era igual parlar a milers de persones que escombrar una habitació, sempre que es fes havent assegurat abans la presència de Jesús entre els membres de la comunitat “. I aquest estil de vida irradia per si mateixa una llum indefinible al seu entorn.

Margarita va néixer a Buenos Aires (Argentina) el 19 de setembre de 1941 i poc a poc, sobretot en l’adolescència, creix en ella el desig d’un amor que sadolli la seva set d’infinit i de donació completa. L’amor recíproc, senzill i radical de les focolarinas, tot just arribades a Buenos Aires, li fa descobrir el camí per realitzar la seva vocació. I als 21 anys, acabada de llicenciar en Història, deixa tot per donar-se a Déu en el focolar. És el seu caràcter espontani i optimista, la seva mirada profunda i plena de llum el que motiva el seu nou apel·latiu, Lluminosa. L’arrel d’aquesta lluminositat és l’espiritualitat de la unitat, el carisma de Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars, del qual es transforma en fidel transmissora.

Lumi_joven-webÉs molt coneguda a totes les nacions on està difós el Moviment en el qual té diverses responsabilitats, sobretot a Espanya, on va ser responsable durant 14 anys. Un moment important en la vida d’Lluminosa és l’any 1981, quan Chiara Lubich va convidar els membres del Moviment a fer-se sants junts. Va suposar per Lluminosa un gir en la seva vida: intensifica la seva adhesió a la Voluntat de Déu i el seu compromís evangèlic ja llavors radical, implicant en aquest nou impuls de vida espiritual a quants estaven en contacte amb ella.

La malaltia dels seus últims quatre anys va ser ocasió per accelerar aquesta carrera cap a la perfecció de l’amor. Repetia amb freqüència: “Per què es té por a morir? La mort no existeix: és només un pas, però cal donar-lo bé. Cal preparar-se amb la vida “. Als 44 anys, mor a Rocca di Papa (Roma), deixant com a testament una frase senzilla: “Ara us toca a vosaltres”, passant el testimoni d’una vida viscuda en la total entrega a realitzar la pregària de Jesús: “Que tots siguin un “.

Al gener de 2005 es va obrir la Causa de Canonització, que en aquest moment està en la fase romana.

Artículos

Lluminosa i Maria

Lluminosa i Maria

Com cada any en el seu aniversari, es publica el Butlletí sobre la Serventa de Déu Margarida Bavosi, Lluminosa.

[leer más]

Luminosa

Luminosa

En dates properes a l’aniversari de la seva partida al Cel, continua l’edició de butlletins sobre la vida de la servidora de Déu.

[leer más]