CENTRE MARIÀPOLIS LORETO

MAS DAUSÀ – Barri de la Crota

17249-CASTELL D’ARO (GIRONA)

Vegi l’àlbum de fotos

Com arribar-hi al Centre Mariàpolis Loreto

 

 

CENTRE MARIÀPOLIS LUMINOSA

C/ Poniente, 33 – Las Matas

28290 LAS ROZAS (Madrid)

Els Centres Mariàpolis són una casa, un lloc que acull i que vol donar visibilitat a l’amor recíproc del qual ens parla l’Evangeli, la base de la vida dels membres del Moviment dels Focolars: un lloc per formar-se en l’espiritualitat de la Unitat.

El primer va sorgir als voltants de Roma, a Rocca di Papa, els anys 60, i n’és actualment la seu internacional del Moviment dels Focolars. Avui dia, el Centre Mariàpolis Internacional es troba a Castelgandolfo i acull anualment més de 40.000 persones que hi realitzen les seves trobades de formació. Són 63 els Centres Mariàpolis que existeixen actualment a tot el món, a 49 països.

La seva existència sorgeix per la necessitat dels membres del Moviment de tenir “la seva casa”. I d’aquí que, durant tot l’any, es realitzen convivències i congressos per a nens, joves, famílies, sacerdots, religiosos, persones compromeses en els diferents àmbits socials i, en definitiva, per a totes aquelles persones interessades en l‘estil de vida dels Focolars, independentment del seu estat, sexe, edat, religió o creença.

A més dels membres del Moviment dels Focolars, molt sovint són d’altres Moviments o associacions els que realitzen els seus congressos, convivències o reunions als Centres Mariàpolis. Es tracta d’una casa oberta a tothom.

A Espanya hi ha dos Centres Mariàpolis. El Centre Mariàpolis Loreto, a Castell d’Aro (Girona) inaugurat el 1989. I el Centre Mariàpolis Luminosa, a Las Matas (Madrid) dins de la Mariàpolis Castillo Exterior, inaugurat el 2002 per la mateixa Chiara Lubich en la seva última visita. Aquest nom recorda a Margarita Bavosi, coneguda també com a Luminosa, responsable del Moviment a Espanya des del 1970 fins al 1983, que va morir el 1985. Era una focolarina que ha deixat una estela de llum darrera seu i que molts encara segueixen el seu exemple, per l’amor evangèlic que impregnava la seva vida. Sobre tot, en el seu tram final, va fer una cursa veloç cap a Déu, cap a la santedat, i de fet, el gener es va obrir oficialment la causa de la seva beatificació a la diòcesi de Madrid.

 

Artículos