Moviment Parroquial

 
Cinquanta anys d’història i una passió per l’Església

50_Mov_ParroquialAl Centre Maria Orsola[1] (en Vallo Turinés, Torí), tindrà lloc el 8 d’octubre una jornada amb el títol: “50 anys d’història i una passió per l’Església”. A més de la presentació de testimoniatge i moments artístics, es comptarà amb intervencions de dos testimonis d’aquesta història: Monsenyor Joao De Aviz amb el tema “De les perifèries del món al Vaticà”; i de Monsenyor Giuseppe Petrocchi (Arquebisbe d’Aquila), i “La vocació del Moviment Parroquial a la llum de la Juvenescit Ecclesia”.

“Vaig ser acusada injustament davant el Consell Parroquial. Em vaig quedar callada i vaig plorar. Tres dies després, rebo una trucada: “Em pots perdonar?”. Responc: “Ja et vaig perdonar!” I un pensament: no n’hi ha prou amb perdonar, puc fer més. Vaig convidar a sopar a aquesta persona i així va començar una amistat que no es debilitarà més. “Aquest testimoni és de Berenice, mare de tres fills, catequista i ministre de la paraula de les cinc comunitats de la Parròquia Immaculada Concepció, als afores de Sant Pablo (Brasil).

Un testimoni que fa recordar les paraules de Sant Joan Pau II als participants del I Congrés Internacional d’aquesta branca dels Focolars: “les nostres comunitats estan cridades a ser una anticipació de la civilització de l’amor. Això vol dir que, segons el model de les primeres comunitats cristianes, aquestes han de realitzar estructures socials concebudes segons els ensenyaments de la fraternitat, un estil de relacions informades per l’esperit de pau i de do recíproc, una solidaritat que sanegi el cos social, una vida espiritual capaç d’unir l’amor a Déu i l’amor al proïsme. (…) Sigueu ciment d’unitat entre tots els components, grups, moviments i associacions de les vostres comunitats! “.[2]

Al juliol de 1966, alguns rectors vinculats a l’espiritualitat de la unitat del Moviment dels Focolars, van ser animats per Pau VI durant una audiència, a portar aquest esperit a les seves comunitats parroquials. L’any següent Chiara Lubich els va convidar, junt als membres de la seva parròquia, a un Congrés al Centre Mariàpolis de Rocca di Papa (Roma). Així neix el Moviment Parroquial i ràpidament es difon pels cinc continents.


[1] El Centro Maria Orsola porta el nom d’una jove de 16 anys animadora del Moviment Parroquial, morta sobtadament al  1970. Recentment ha estat declarada Venerable per la Congregació per a la Causa dels Sants.

[2] Discurs del 4 de maig de 1986. Text en italià.

Normas(500)