United World Project

 
El Projecte llançat per Joves per un Món Unit continua involucrant a milers de persones de tot el món.

Viure en un món unit era el somni de Chiara Lubich, i actualment ho és també dels Joves per un Món Unit; presents a cent vuitanta països dels cinc continents i de diferents cultures, religions i nacionalitats, estan units per una elecció de fons: viure per a la fraternitat universal. El món mostra una humanitat marcada per grans transformacions. Guerres civils, cultura de la por i crisi global no semblen deixar espai per a l’esperança. No obstant, les vicissituds de la humanitat, examinades amb atenció, desvetllen molt més. Signes d’unitat i de pau, cada vegada més nombrosos, estan creixent a les nostres barriades, a les nostres ciutats, a les nostres nacions. Cada dia milions de persones trien donar sense rebre, acollir en comptes de discriminar, perdonar per reconstruir vincles trencats…, en una paraula: viure com a germans i germanes. Els Joves per un Món Unit també formen part d’aquest poble de pau i fraternitat.

Durant la seva última trobada mundial, el Genfest  a Budapest de l’any passat, van llançar l’United World Project. D’aquesta manera assumeixen junts el compromís de treballar concretament per la pau i fer que sigui visible.

Tothom, i no només els Joves per un Món Unit, pot participar i adherir-se al Projecte. Es pot recolzar el Projecte a la pàgina web internacional amb una firma que expressa una manera de viure. I també es poden realitzar i localitzar micro i macro ‘iniciatives de fraternitat’. Amb aquest concepte, Chiara Lubich va anomenar les iniciatives locals i universals, d’individus i de grups, que contribueixen a que la fraternitat creixi.

A més a més, el Projecte es concreta a través de tres vies:

United World Network: viure la regla d’or (“fes als altres el que vulguis que et facin a tu; no facis als altres el que no vulguis que et facin”) base de tantes civilitzacions i tradicions, ja que el canvi comença per un mateix. Junts, recorren tots els camins possibles a nivell local, nacional i internacional, privilegiant aquelles persones i situacions amb major sofriment.

United World Watch: sostenir la creació d’un Observatori internacional permanent que pugui destacar la idea de la fraternitat a través d’estudis, investigacions i accions de sensibilització, obert a la més àmplia col·laboració, l’Observatori haurà de monitoritzar i donar a conèixer a tot el món les experiències de fraternitat dutes a terme a nivell personal, per grups i institucions.

United World Workshop: demanar a l’ONU que reconegui i institueixi, a nivell internacional, la Setmana per un Món Unit (un laboratori d’idees, activitats i iniciatives, operativa des de fa més de 15 anys); d’aquesta manera també les institucions podran col·laborar, amb major eficàcia i influència, per apropar-nos a l’horitzó de la fraternitat universal.

I és que, dels set milions de persones que habiten el planeta, el 25% són joves; vuit de cada deu viuen a Àsia i Àfrica. El futur i el present ja està a les seves mans.

Normas(500)