25 anys dialogant a 360°

 
2n Aplec de Ciutat Nova

El passat diumenge 26 de maig va tenir lloc al Centre Mariàpolis Loreto (Castell d’Aro) el 2n Aplec de Ciutat Nova, activitat lúdico-cultural que té com a protagonista la revista editada pel Moviment dels Focolars, que enguany celebra els 25 anys de vida. S’hi van lliurar també els premis al concurs fotogràfic organitzat per Ciutat Nova i Joves per un món unit.

Desembre 1988, número 1 de Ciutat Nova. Neix l’edició en català de la revista publicada pel Moviment dels Focolars, amb 20 pàgines i a dos colors. Prèviament, durant alguns mesos, havia vist la llum un senzill full de quatre planes. Fent comptes, al mes de desembre 2013, arribarem al número 150 de la publicació, i s’acompliran els 25 anys d’existència.

Amb aquest marc de fons, s’ha celebrat el 2n Aplec de Ciutat Nova, iniciativa biennal que vol aplegar col•laboradors, lectors i persones que encara no coneixen la revista, al voltant dels seus continguts, que “cobren vida i surten de les pàgines” en aquesta diada.

Al matí es va realitzar la presentació d’una de les últimes novetats de l’editorial Ciudad Nueva: el llibre-entrevista a Maria Voce, actual presidenta del Moviment dels Focolars, La hora de la confianza. En format “llibre-fòrum”, tres lectors van repassar alguns dels continguts de l’obra llegida, que abordaven temes molt diversos: es pot dialogar amb persones de conviccions no religioses sense fer proselitisme? La dona té la mateixa capacitat de govern que l’home dins de l’Església? Els Focolars, són de dretes o d’esquerres? Maria Voce exerceix una presidència de “continuïtat” o “imitadora” de Chiara Lubich?

A continuació, els participants van visitar l’actual seu de Ciutat Nova, ubicada des de juliol de 2012 a la localitat de Castell d’Aro. Allà, es va produir un moment de diàleg espontani sobre el procés d’elaboració de la revista, l’equip humà que hi ha al darrere, etc. evidenciant una experiència de treball en equip molt valuosa, que enriqueix el fruit de cada número de la publicació.

A la tarda, un primer moment dedicat al concurs fotogràfic de Ciutat Nova i Joves per un món unit, en la seva 4a edició. Després d’un passi de les 29 fotografies dels 16 concursants, es va donar a conèixer la decisió del jurat i es van lliurar els premis als autors de les fotografies premiades.

Com a conclusió del programa, una tertúlia sobre els 25 anys de vida de Ciutat Nova, amb un dels primers coordinadors de la publicació, Gaspar Bruguera, i una redactora que ho és des del principi, Rosa Serrahima. A més, entre el públic assistent, hi havia diversos subscriptors fidelitzats des dels primers números. Espai per recordar els inicis més precaris i la gran il•lusió d’engegar el projecte, per valorar la situació actual i per donar una mirada al futur. Es va posar en relleu que aquesta publicació esdevé un instrument molt vàlid per dialogar amb el món d’avui i que aporta el seu granet de sorra a la construcció d’una societat més fraterna, des del respecte, la construcció de ponts i la valoració de la diversitat.

Normas(500)