Intervenció de Maria Voce a l’ONU

 
La Presidenta dels Focolars va ser convidada al ‘Debat sobre la promoció de la tolerància i la reconciliació’. S’està duent a terme els dies 21 i 22 d’abril al Palau de Cristall de Nova York.
1

20150422MariaVoceONUMaria Voce participa juntament amb altres líders religiosos per ajudar a identificar estratègies que promoguin societats pacífiques i inclusives, com a alternativa radical a les forces que alimenten l’extremisme violent. Ha volgut assistir al Debat juntament amb el jove italià Ermanno Perotti per mostrar “el treball que el Moviment dels Focolars realitza en unitat entre les diferents generacions, enllaçat en el present i mirant cap a futur”.

La seva intervenció ha començat recordant com en els orígens del Moviment dels Focolars hi havia “l’interès per la regeneració del teixit social”. Chiara Lubich i les seves primeres companyes van decidir “arriscar la pròpia vida per alleugerir el patiment dels pobresUn gest que molts altres, abans i després d’elles, han fet i faran, però que en tot cas té la força i la vàlua d’introduir-se en el circuit destructiu del conflicte”. Tot seguit assenyala l’experiència “contínua i fecunda” que suposa la trobada entre cultures i religions en el Moviment dels Focolars. Un diàleg exigent i compromès, però que es mostra com un camí vàlid per obtenir una civilització en la que tothom es reconegui lliure, igual i germà.wa0007

També ha reprès el repte que ja va llançar Chiara Lubich durant la seva participació en el Simposi Cap a la unitat de les Nacions i la unitat dels pobles, el 1997. En aquella ocasió, la fundadora dels Focolars va proposar “estimar la pàtria dels altres com la teva pròpia, fins a l’edificació de la fraternitat universal.” I després dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 i les intervencions militars a l’Afganistan i Irak va animar a tenir el valor “d’inventar la pau”.

Maria Voce ha acabat apel·lant a la Regla d’Or, que uneix religions i tradicions culturals; ha demanat que les religions puguin ser aquesta “comunitat que comparteix i dóna sentit a les alegries i sofriments de l’home d’avui, encaminant-ho tot cap a la realització de l’única i universal família humana”.

Com ha dit en acabar la seva intervenció, espera “poder oferir durant la sessió de la tarda algun testimoni concret”.

Normas(500)

 

Eealimentación

  1. remedios rguez rguez

    Gracias……Maria Voce….Por ese ” POR ESE INVENTAR LA PAZ ” Con la claridad y fortaleza que nos has transmitido. Con la exposición…..de una trayectoria de vida como la de CHIARA LUBICH. Eran épocas de Guerra..Aprovechemos todo Su Gran Legado…y ya hay un gran camino recorrido. Su Experiencia .y la de tantos que han hecho suya …esa elección de vida….por el bien común CÓMO PLANTEA ALGO QUE NACIÓ CON UN FIN PUEDE AMPLIAR SUS HORIZONTES. CREÓ EN ELLO..SÍ VAMOS JUNTOS. .SÍ SÍ SÍ

    Responder