Suspensió de totes les activitats presencials

 
Davant la crisi provocada pel coronavirus, el Moviment dels Focolars suspèn activitats presencials i anima a seguir vivint la cultura de la fraternitat.

El Moviment dels Focolars a Espanya comunica la suspensió de totes les activitats i esdeveniments presencials programats fins al 15 de maig -prorrogable segons es desenvolupin les circumstàncies- en les diferents comunitats locals del Moviment repartides per tota la nostra geografia.

Encoratgem tots els membres dels Focolars a Espanya a seguir estrictament les recomanacions de les autoritats sanitàries i totes les mesures que estipulin les diferents administracions civils i els Governs.

Igualment intensifiquem les pregàries per tots els afectats i les seves famílies, així com per tots els professionals de la sanitat i la recerca, a qui aquesta situació de crisi està exigint tant i als quals volem agrair profundament la seva tasca i entrega. També demanem una especial assistència de l’Esperit Sant per a les autoritats civils i sanitàries davant la presa de decisions a la qual l’actual situació els està obligant.

En el dia del 12è aniversari del traspàs de Chiara Lubich, la nostra fundadora, l’actual presidenta dels Focolars, Maria Voce, ha enviat un vídeo missatge, emmarcat en la crisi sanitària global que vivim. Entre altres coses diu:

“Fins i tot en condicions extremes, ningú pot prendre’ns Déu o pot impedir-nos estimar. (…) Són moltes les maneres amb què podem oferir suport i consol: primer de tot amb la pregària; a més, podem multiplicar els actes d’amor: una trucada telefònica, un missatge de WhatsApp, un correu electrònic…, perquè ningú se senti sol: els que són a casa, però també els malalts, i els que s’esforcen per tenir cura, consolar , acompanyar tots els que pateixen les conseqüències d’aquesta situació. En resum: posem en acció la creativitat, la fantasia… (…) Només així, només compartint els gestos d’amor que sempre podrem fer, encomanarem l’antivirus de l’esperança, l’antivirus de la fraternitat”.

Normas(500)