Jesús Morán, reelegit copresident dels Focolars

 
Renova per al proper sexenni amb la tasca principal d'acompanyar i col·laborar amb la nova presidenta, Margaret Karram.

Seguint el mateix procediment d’aquests dies per al nomenament de la nova presidenta, avui ha estat confirmat pel Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, el nomenament de Jesús Morán Cepedano com a Copresident del Moviment dels Focolars.
Nascut a Navalperales de Pinedes, Àvila, va passar la seva infància i joventut a Cercedilla (Madrid). Ha viscut també a Xile, Mèxic i Itàlia. Parla italià, francès, anglès i portuguès, a més de castellà. És llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid, llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Universitat Catòlica de Santiago de Xile i doctor en Teologia per la Universitat Pontifícia Lateranense.
Des de 1996 i fins a 2004 va ser delegat dels Focolars per a Xile i Bolívia, on va ser ordenat sacerdot el 21 de desembre de 2002. De 2004 a 2008 va desenvolupar el seu servei als Focolars com a corresponsable a Mèxic i Cuba.
A l’Assemblea General de 2008 va ser elegit membre de Consell General, acceptant l’encàrrec de responsable internacional de les activitats culturals del Moviment dels Focolars. I en la de 2014 va ser elegit copresident.
Tal i com demanen els Estatuts, és focolarí i sacerdot, i entre les seves principals funcions hi ha la de “col·laborar amb la presidenta en el govern de l’Obra”. És responsable dels sacerdots que s’adhereixen als Focolars i té cura que la vida interna i les activitats de el Moviment siguin conformes a la fe i la moral de l’Església.

Pocs dies després de la seva elecció com copresident, el 22 de setembre de 2014, el director de Programes Religiosos de COPE, José Luis Restán, el va entrevistar a El Espejo. Es pot escoltar a partir de el minut 12’12 ”.

I en 2017 va concedir una entrevista a Canal Orbe 21 i Vida Nueva, realitzada per Gabriela Laschera, amb motiu de la presentació a Buenos Aires del seu llibre Tomar el pulso del tiempo: el desafío de la actualización de un carisma, editat per Ciutat Nova.

Normas(500)