“Una trobada amb una persona viva”

 
D’aquesta manera ha començat a definir-se la fe en la trobada de joves " I tu, què creus?" que reuneix a uns vuitanta joves de tot Espanya.

Reunits al Centre Mariàpolis Luminosa des del dijous al migdia, els joves estan recorrent un camí de reflexió i vida al voltant del tema marc escollit per a la trobada, la fe, a la vegada que aprofundeixen en la vivència i realitat dels dies del Tridu Pasqual. Un camí recorregut amb serietat i alegria i en el qual busquen  i troben respostes a les múltiples qüestions que planteja la societat actual.

Com diu Benet XVI en les seves catequesis al voltant de la fe: “La fe és una trobada, no amb una idea o amb un projecte de vida, sinó una trobada amb una persona viva que transforma, que renova. I és que tenir fe en Crist és un canvi que implica la vida”. A partir d’aquí s’estan tractant temes com la llibertat, la soledat, la confiança en els altres, l’escolta, la fe i el seu contrari, la idolatria,… la trobada amb Déu i amb Jesús, i la relació d’amistat de cada un dels presents amb el mateix Jesús. Un camí que s’està recorrent de la mà de Jesús Morán, llicenciat en filosofia i teologia i responsable internacional de les activitats culturals del Moviment dels Focolars.

Estan essent dies intensos de reflexió i vida, en els que també es pot aplicar la fe als diferents camps del saber humà gràcies a l’equip d’experts que il·luminen la relació de la fe amb les seves disciplines: Fe i identitat, Fe i ciència, Fe i consciència personal, Fe i societat, Fe i diàleg interreligiós, Fe i sofriment.

La trobada I tu, què creus? està dirigida a joves d’entre 17 i 30 anys, però no és l’única que s’està duent a terme aquests dies organitzada pel Moviment dels Focolars. En el mateix Centre Mariàpolis es troben reunits un grup de matrimonis (sota el títol Escola Loreto: una Setmana Santa en família) i també són vàries les pasqües per a adolescents a altres llocs d’Espanya (Castell d’Aro, Los Molinos, Toledo).

Normas(500)