800 persones a La Seu d’Urgell

 
Fins al proper 6 d'agost, per a la Mariàpolis 2013

A la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell per a presentar la iniciativa, la representant i coordinadora de la trobada per part dels Focolars, Francesca Pi, ha assenyalat que “es tracta de fer moltes activitats per què es pugui experimentar que es pot dialogar amb tothom de qualsevol cosa, de qualsevol tema; és per això que està tot basat en l’experiència. A més, hi haurà moments concrets de diàleg, espais en els que les 800 persones es repartiran en 30 grups de 18 persones per parlar i aprofundir les temàtiques presentades cada dia”. L’objectiu és crear un clima de fraternitat que pugui continuar després en la vida quotidiana de les persones.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Sr. Jordi Pallarès ha agraït l’elecció de la ciutat i ha posat en relleu la importància d’aquesta trobada que aposta per potenciar els valors, en un moment de crisi com l’actual.

El vicari general del Bisbat d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri, per la seva banda, ha explicat la importància del Moviment i l’alegria de tenir la trobada a la diòcesi. Recordant les paraules del Sant Pare ha volgut posar en relleu que la trobada està en la línia proposada pel Papa de potenciar la cultura de l’encontre: “no tindrem un futur esperançador si no hi ha diàleg i aquesta trobada és el signe que l’Església està viva”.La Mariàpolis es va començar a celebrar l’any 1949 a Itàlia. La primera Mariàpolis “ibèrica” va tenir lloc a Solsona, l’any 1964. L’any següent, 1965, va celebrar-se a la Seu d’Urgell. I després, també els anys 1986, 1995, 1998. Aquest any, doncs, és la cinquena vegada que La Seu d’Urgell acull la trobada estival dels Focolars.

El Moviment dels Focolars és un moviment cristià iniciat per la italiana Chiara Lubich, i que avui dia està difós en 182 països dels cinc continents. La seva finalitat és contribuir a crear un món més unit, basat en la fraternitat universal. Nascut en l’Església catòlica, actualment en formen part cristians d’altres denominacions, fidels d’altres religions i persones de conviccions religioses.

Normas(500)