Pregària contemplativa

 
El Centre Mariàpolis Loreto ofereix durant el curs diferents moments per descobrir o aprofundir en la pregària contemplativa.

Oración contemplativaEl primer d’aquests moments serà el cap de setmana del 11 al 13 de novembre, seguit del 24 al 26 de febrer i del 12 al 14 de maig. S’ofereix un ambient de recolliment i silenci extern, obert a persones de tota convicció o creença, que afavoreixi l’aprenentatge d’una posició corporal, la pràctica de la respiració conscient i la repetició d’una invocació o jaculatòria, per anar endinsant-se en una pregària profunda des del silenci interior. Per participar no cal tenir coneixement o experiència en aquest tipus de meditació.

Aquest no és el primer cap de setmana de pregària contemplativa que es pot seguir al Centre Mariàpolis Loreto (Castell d’Aro, Girona). Al mes de juny hi va haver el primer amb una gran acollida per part dels assistents.

El termini d’inscripcions finalitza el 2 de novembre i les places són limitades. Més informació a la invitació i al correu electrònic.

La revista Ciutat Nova d’agost/setembre de 2016 va dedicar les pàgines centrals a la pregària contemplativa, amb una àmplia entrevista al jesuïta, antropòleg i teòleg, Xavier Melloni, alhora que també reproduïa dos testimonis de descobriment d’aquest tipus de pregària. Durant l’entrevista, Melloni defineix la pregària contemplativa com un estat interior, afirmant que “allò que caracteritza la pregària contemplativa és l’estat de quietud i de silenciament. És un tipus de pregària que arriba en un moment determinat de la vida. Hom no el tria, s i n ó que li és donat un desig de més silenci, d’anar a allò que hi ha d’essencial, de romandre només en  la Presència de Déu . Ja no calen ni paraules, ni idees ni imatges. Hom es troba en una actitud de recolliment i alhora  d’obertura davant d’aquesta Presència.  

Melloni (Small)
© Fragmenta Editorial

A poc a poc, tot es va posant al seu lloc i la mirada sobre la vida es transforma”.  També anima a qui se senti atret per aquest tipus de pregària, “a endinsar-se sense cap por, ans al contrari, amb plena confiança i generositat, perquè és una crida de Déu i també una necessitat per al nostre món que hi hagi persones que visquin aquesta dimensió”.

Melloni destaca també la figura de la fundadora dels Focolars: “He quedat molt impressionat llegint els escrits de Chiara Lubich. És alta mística el que ella va viure i a això només s’hi pot arribar a través de la contemplació. Em sembla que la vocació dels Focolars és essencialment contemplativa. El vostre carisma accentua les relacions interpersonals, però perquè aquestes no se saturin, necessiten de l’amplada i fondària que dóna la contemplació, perquè fa transcendir les situacions immediates en un horitzó on únicament Déu és el centre”.

Accés a l’entrevista completa, gentilesa de Ciutat Nova.

Normas(500)