Fe i Compromís Sociopolític

 
30 agosto 2017 - 3 septiembre 2017
Tercera Edició del Curs d’Estiu organitzat per un grup d’entitats cristianes i dirigit a joves inquiets i amb ganes de transformar la societat.

feycompromiso2017_1Del 30 d’agost al 3 de setembre tindrà lloc a Màlaga el 3r curs d’estiu Fe i Compromís Sociopolític; dirigit preferentment a joves d’entre 21 i 35 anys d’arreu d’Espanya, membres d’ONG, entitats cíviques, implicats en moviments socials, en partits polítics, etc., amb inquietud per a la transformació de la societat. S’oferten un total de 30 places.
El curs és una iniciativa intereclesial que acull vàries organitzacions preocupades per la formació i el compromís dels cristians d’avui en la vida pública. Aquesta tercera edició està organitzada per Cáritas Espanyola, CVX Espanya, Moviment dels Focolars, Joventut Obrera Cristiana (JOC) i Jesuïtes Espanya al qual pertanyen el Centre Arrupe (València), Entre Parèntesi (Madrid), Cristianisme i Justícia (Barcelona) i l’oficina pastoral Magis, que s’han coordinat per organitzar aquest seminari en un moment social, polític i econòmic que demana compromisos forts i ben fonamentats.
Seguint la metodologia del veure-jutjar-actuar, s’analitzarà la situació sociopolítica espanyola, reprenent els fonaments de la doctrina social de l’Església que conviden a la implicació per construir una societat més justa. Durant el Curs, es proposaran espais on dialogar sobre els nostres compromisos en associacions i partits polítics i t’animarem a que si encara no ho has fet, t’impliquis des d’on puguis tenir més incidència social.
El seminari comptarà amb ponents com Junkal Guevara, professora de teologia a la Universitat de Granada; Francisco Lorenzo, coordinador d’estudis de Cáritas Espanyola i Fundació Foessa; Enrique San Miguel, catedràtic d’història del dret i de les institucions a la Universitat Rey Juan Carlos o Ignacio Sepúlveda, doctor en filosofia, professor de la Universitat Loyola Andalucía.
La mesa de testimonis estarà formada per Elena Arce, responsable de Migracions i Igualtat de Tracte en el Defensor del Poble d’Espanya; Mariano Pérez de Ayala, que ha estat parlamentari a la Junta d’Andalusia pel Partido Andalucista i és l’actual director de Cáritas Sevilla o Nieves Cruz, presidenta del Moviment Polític per la Unitat (MPpU- Focolars) a Espanya, entre altres testimonis.

Més informació a la nota de premsa i al web creat per a aquest esdeveniment.

Normas(500)