Sjiitische studentes bezoeken focolarestadje Loppiano

 

In maart-april bezocht een groep van zes islamitische studentes uit Iran het internationale focolarestadje Loppiano in Toscane om zich te verdiepen in de spiritualiteit van deze beweging.

“In deze bange tijden van oorlog bedank ik God dat Hij ons uitgekozen heeft om een spiritualiteit te leren kennen zoals die van Chiara Lubich, die in staat is om de mensheid iets van vrede, vreugde en eenheid te laten proeven. Hier in Loppiano doen we een ervaring op van hoe het leven zal zijn in het rijk van God.” Dit zijn de woorden van een van de zes Iraanse islamitische studentes die een maand in Loppiano verblijven en daar volop deelnemen aan het leven van het stadje.

De studentes komen van het studiecentrum voor vrouwen, Jami’at al-Zahra uit de stad Qum (Iran), op ongeveer 200 km van de hoofdstad Teheran. Het is een academisch studiecentrum van excellente kwaliteit op het gebied van de sjiitische islam, het grootste op dit gebied ter wereld met ongeveer 6000 studentes, van wie een duizendtal uit andere landen.

Het bezoek van de studentes aan Loppiano is de vrucht van broederlijke verhoudingen en dialoog die al diverse jaren onderhouden worden tussen de Focolarebeweging en dr. Mohammad Ali Somali, oprichter en directeur van een internationaal instituut voor islamstudies (ook te Qum) en tevens lid van verscheidene academische instellingen.