Drie dagen bezinning en verbinding

 

DSCF0025De traditionele Mariapoli-ontmoetingsdagen van Focolare rond Pinksteren schiepen ook dit jaar weer een nieuw elan en een sterke verbondenheid onder de vele deelnemers.

Mensen uit heel het land, van alle leeftijden namen de tijd om met elkaar ‘eenheid op te bouwen’. En die deed van zich spreken! In die sfeer van verbondenheid kwam het mooiste in ieder naar boven.

“Ik heb hier twee keer meer vreugde ervaren dan ik voor mogelijk had gehouden”, aldus een van de 350 deelnemers.

Geworteld. Gedreven

Rond het thema ‘Geworteld. Gedreven’ ontvouwde zich van 23 tot en met 25 mei in de Beukenhof in Biezenmortel een gevarieerd programma van spel, muziek, lezingen, vieringen, maaltijden, gespreksgroepen.

DSCF0011_1Tijd om even afstand te nemen van alle beslommeringen en weer ontdekken waar we werkelijk in geworteld zijn. En daarin de focus te vinden om gedreven op weg te gaan, in gezin en samenleving.

Je moet het ervaren

“Uit wat ik vooraf over de Focolarebeweging gelezen heb, kon ik niet goed begrijpen wat met ‘eenheid’ werd bedoeld. Maar nu ik het ervaren heb, weet ik het! Het is een geweldige ervaring! Ik haal er zo veel kracht uit.” Zo gaf een deelneemster de zaal te kennen bij de afsluiting van de ontmoetingsdagen.

Voor een ander was de eindconclusie: “Ik voel zo sterk de liefde van God dat ik de kracht heb weer helemaal opnieuw te beginnen.”

Twee krachtbronnen

Het inleidende thema sprak over de twee krachtbronnen die ons ter beschikking staan om gedreven in de samenleving onze rol op ons te nemen: ons innerlijke leven, ons leven in gemeenschap. Klik hier om de inleiding in zijn geheel te lezen.
MP2015 erehaag