Minderjarige vluchtelingen in Mariënkroon

 

Sinds zondag 27 september biedt ontmoetingscentrum Mariënkroon opvang aan minderjarige vluchtelingen die zonder hun ouders in Nederland zijn aangekomen. De Focolarebeweging heeft als eigenaar van het ontmoetingscentrum ingestemd met het verzoek van de gemeente Heusden om de jongeren onderdak te bieden. De jonge vluchtelingen (15 meisjes en 103 jongens van 15-18 jaar) komen hoofdzakelijk uit Eritrea en Syrië.

vluchtelingen spel 2015-09-28 16.17.19-1.kleinVrijwilligers van de Focolarebeweging en medewerkers van gemeente en brandweer hebben in Mariënkroon kamers en zaaltjes met stapelbedden gereed gemaakt. De gemeente is verantwoordelijk voor de opvang en draagt zorg voor onder andere bewaking, activiteiten, medische en psychische en sociale zorg. Waar nodig en mogelijk springen vrijwilligers van Focolare bij.

vluchtelingen bedden 2015-09-27 09.53.53De noodopvang in Mariënkroon is voor twee weken in plaats van de gebruikelijke 72 uur. Dit om te voorkomen dat de jongeren steeds van driedaagse noodopvang naar noodopvang worden verhuisd.