Start restauratie abdijgebouwen Mariënkroon

 

Het bestuur van de Stichting Mariapoli Mariënkroon maakt bekend dat de financiering voor de restauratie van de abdijgebouwen op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk rond is. In totaal is er € 1,3 miljoen binnengekomen. Dat betekent dat de buitenkant van het abdijhoofdgebouw, de kapel van de abdij en het gastenverblijf een volledige opknapbeurt krijgen. Ook zal de rustieke gietijzeren boogbrug over de gracht in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Mariënkroon is het landelijk ontmoetingscentrum van de Focolarebeweging Nederland.

Prins Bernard CultuurfondsHet bestuur van de stichting heeft aan Boerman Kreek Architecten uit Steenderen de opdracht gegeven de restauratiewerkzaamheden uit te voeren en te begeleiden. Het bestek is op 8 oktober naar vier aannemers en drie smeden gegaan. De voorziene start van de bouw is in december 2015 en de oplevering zal zijn in december 2016.

De financiering is rondgekomen door subsidies van het rijk (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en de provincie Noord-Brabant, door gelden van fondsen (Prins Bernard Cultuurfonds / Meens Luyten Janssen Block Fonds en de Stichting Bouwcultuurfonds Leende) en door particuliere donaties en geldwerving door Mariënkroon.

logo provincie NB