De ‘soft skills’ van Focolare

 

“Alles wat we doen heeft één doel”, zei Maria Voce, presidente van de Focolarebeweging, aan het eind van de jaarlijkse vergadering van de 40 regionale verantwoordelijken van de beweging wereldwijd. “We willen door de wederzijdse liefde onder elkaar zichtbaarheid geven aan de aanwezigheid van Christus onder ons en zo bijdragen aan een betere wereld.” Meer dan uitgekiende methodes en programma’s, is dit de typische “soft skill” die de basis, het startpunt en het einddoel van Focolare is.

Prioriteiten 2019/2020

Van 14 t/m 28 september 2019 werkten de leiders in Rocca di Papa (Italië) de prioriteiten uit voor het komende jaar. Het is geen geringe uitdaging die de aanwezigen, met respect voor de diversiteit in cultuur en middelen in de 182 landen waar Focolare gevestigd is, zijn aangegaan.

Focolare zal zich het komende jaar vooral op het gebied van mensenrechten, legaliteit en rechtvaardigheid inzetten. Onder het motto “Nog op tijd voor de vrede” zullen ook andere personen en instellingen hierbij betrokken worden.

Het 100-jarige jubileum van de geboorte van Chiara Lubich (1920-2020), zal de komende maanden een speciale rol spelen. De activiteiten die op 7 december 2019 beginnen, brengen de in 2008 overleden stichtster van de Focolarebeweging tot leven.

Het jaar 2020 zal ook het jaar zijn van een Algemene Vergadering van de wereldwijde beweging, waarbij een nieuwe presidente en co-president zullen worden gekozen. De Assemblée vindt om de zes jaar plaats.