Verenigde Wereldweek 1 tot 10 mei 2020

 

In Time for Peace
De jongere generaties van Focolare roepen iedereen wereldwijd op tot deelname aan de Verenigde Wereldweek, die dit jaar online gehouden wordt. Het thema voor 2020: ‘Vrede’. In deze tijd waarin velen aan huis gebonden zijn, is het een goede gelegenheid activiteiten die bijdragen aan eenheid met elkaar te delen en een virus van hoop, broederschap en liefde te verspreiden.

Link naar kort (Engelstalig) introductie-filmpje

Hoe kun je deelnemen?

– Alle kleine en grote, bestaande en nieuwe initiatieven die passen in een Verenigde Wereld kunnen gedeeld worden via bitly.com/unitedworldweekonline

– Vrijdag 1 mei is er om 12 uur een internationaal oecumenisch gebedsmoment live te volgen via streaming via www.unitedworldproject.org/uww. Ook jongeren vanuit Nederland geven hieraan een bijdrage.

– Zaterdag 2 mei om 12:00 uur kun je het Global Kick-off Event live volgen via streaming.

– Diezelfde middag om 16:00 uur ontmoeten de (Nederlandse) kinderen elkaar online. Ze zullen door henzelf ingekleurde vredesduiven laten zien en gaan heel veel papieren duiven laten maken door ouders, broers en zusjes, buren. Zij nemen zich voor (en alle anderen kunnen hen daarin volgen) in deze week elke dag de digitale versie van de Dobbelsteen van de vrede te gooien.

Virtuele wereldestafette Run4unity zondag 3 mei alle tijdzones van 11:00-12:00 uur
Onze tieners zullen vrijdagavond 1 mei tijdens hun wekelijkse online-ontmoeting een filmpje opnemen dat ze zullen delen op de website: www.unitedworldproject.org

– Op zaterdag 9 mei (Europadag) kun je tussen 14:00 en 16:00 uur meedenken over Visies op vrede in Europa, een online ontmoeting georganiseerd door Utrecht In Dialoog.

 

 

Lao Tsé, een Chinese filosoof, zei: “Eén boom die valt maakt meer lawaai dan een heel bos dat groeit”. Wij willen samen luisteren naar en bijdragen aan dit groeiende bos!
Laten we al onze creativiteit, verbeeldingskracht en liefde gebruiken om samen onze Verenigde Wereld op te bouwen door onze cultuur van broederschap en solidariteit te verspreiden. Hoeveel hoop kunnen we niet brengen als we deze pandemie niet beschouwen als een obstakel, maar als een gelegenheid om lief te hebben, om verenigd te zijn en #InTimeForPeace te zijn.