Oekraïense vluchtelingen op Mariënkroon

 

 

Deze week is er op het ontmoetingscentrum Mariënkroon een groep van 40 Oekraïense vluchtelingen aangekomen. Onder hen zijn ook 11 minderjarigen van 1,5 tot 17 jaar.

De Focolarebeweging zal de komende twee maanden noodopvang bieden en faciliteert het werk van de gemeente Heusden en Vluchtelingenwerk. In 2015 werd er eveneens samengewerkt met de gemeente Heusden, bij de opvang van meer dan 100 minderjarige vluchtelingen uit Syrië en Eritrea. Zo wordt de traditie van gastvrijheid op Mariënkroon voortgezet. Ook in de tijd van de paters, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd hulp aan vluchtelingen verleend.

Er is al veel hulp geboden, ook door bedrijven door middel van donaties van o.a. levensmiddelen, nieuwe kleding, simkaarten met gratis beltegoed en speelgoed. Wil je ook helpen? Neem dan via e-mail contact op met info@abdijhof.com.

Donaties zijn van harte welkom:

Stichting Mariapoli Mariënkroon o.v.v. Hulp voor Oekraïne, Abdijlaan 8
5253 VP Nieuwkuijk
IBAN nummer:  NL21 RABO 0136 5422 12
(Internationaal BIC/SWIFT code: RABONL2U)

 

Spelletjesmiddag op Mariënkroon

Video van een moment tijdens de spelletjes