Focolare publiceert onderzoek naar misbruik door een voormalig gewijd lid in Frankrijk

 

De vorig jaar gekozen presidente van de Focolarebeweging Margaret Karram drukt haar afschuw uit naar aanleiding van het rapport dat is uitgebracht over gevallen van seksueel misbruik die afgelopen jaren in Frankrijk aan het licht waren gekomen: “Namens de Focolarebeweging verbind ik mij dat ik met acties, met te luisteren, met openheid en met preventiemaatregelen zal reageren op de uiteindelijke aanbevelingen van het onafhankelijke onderzoek.”

De Focolarebeweging heeft de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek dat een externe en onafhankelijke instantie heeft ingesteld naar gevallen van seksueel misbruik waarbij J.M.M. een voormalig gewijd lid van de Focolarebeweging in Frankrijk, betrokken was.

Het onderzoek werd op 23 december 2020 door de Focolare toevertrouwd aan het Britse bedrijf GCPS Consulting, een onafhankelijk orgaan dat altijd tot taak heeft instellingen te helpen om hun systemen ter voorkoming en melding van misbruik te verbeteren. Lees hier het hele persbericht van de Focolarebeweging.

Het onderzoeksrapport zelf is integraal gepubliceerd op de website van GCPS Consuling. Klik op: Rapport GCPS

Een samenvatting ervan is gepubliceerd op de internationale site van Focolare. Klik op: JMM-Summary-Report-En-31.03.2022.pdf

Nederlandse vertaling