Mariapoli 2022, 26 – 29 mei

 

Mariapoli 2022, 26 – 29 mei

Het leven vieren in het licht van het evangelie

 

Zo’n 300 mensen konden na een lange coronatijd eindelijk weer bij elkaar komen in Mariënkroon. De uitnodiging voor deze dagen was als volgt: ‘Het leven vieren in het licht van het evangelie’.

     

Maar hoe leven wij het evangelie in ons dagelijks leven? Op een frisse en tegelijk diepe manier werden er in het programma momenten aangeboden om de spiritualiteit van Focolare te verdiepen met teksten van Chiara Lubich. Een echte ‘waterval’ van levensverhalen liet de kracht van God in ons leven zien. Met Hem onder ons willen we zorg voor anderen en voor de aarde dragen. Het prachtige terrein van Mariënkroon was een perfecte achtergrond voor deze moderne, gemeenschappelijke ‘retraite’. In de vreugde van jong en oud, in meditatie, gesprek en spel was het duidelijk te zien: het evangelie leven maakt vrij en geeft licht. Deze opgedane ervaring draagt eenieder nu met zich mee. Het licht gaat door!