Nederlands Wereldjongerendagenkruis in Mariënkroon op 26 oktober

 

Van 14 oktober tot en met 6 november maakt het Wereldjongerendagenkruis een tour door Nederland ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Lissabon augustus 2023, waar zo’n miljoen katholieke jongeren vanuit de hele wereld worden verwacht. Ook in Nieuwkuijk komt het wereldjongerendagenkruis langs. Op woensdag 26 oktober komt het om 18.00 uur aan in Mariënkroon, waar een avondprogramma wordt georganiseerd in een samenwerking van Jong Bisdom Den Bosch, de gemeenschap in Mariënkroon en de jongeren van de Parochie Heilige Augustinus.

Het Wereldjongerendagenkruis is een Nederlandse replica van het officiële kruis dat al 30 jaar door de wereld gaat. In 1983 werd dit originele kruis door paus Johannes Paulus II in Rome aan jongeren gegeven om de wereld in te brengen. Het nodigt jong en oud uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven.
Zo komen de Wereldjongerendagen alvast naar jou toe.

Wees welkom!

Op: Woensdag 26 oktober vanaf 19.30 uur
Voor: Een moment van stilte, gebed, ontmoeting en uitwisseling, en om meer te weten te komen over de Wereldjongerendagen.
Het programma eindigt omstreeks 21.00 uur, daarna is er nog gelegenheid voor ontmoeting.
Voor wie: Jongeren van 14 tot 35 jaar zijn speciaal uitgenodigd, daarnaast zijn geïnteresseerden van alle leeftijden van harte welkom.
Locatie: De kapel van Mariënkroon, Abdijlaan 8, Nieuwkuijk

Het is ook mogelijk om aanwezig te zijn bij de aankomst van het kruis om 18.00 uur, met aansluitend een maaltijd. Geef je even op als je mee wil eten door een berichtje te sturen naar: info@abdijhof.com