Misteriozan događaj

 
Božićna čestitka Marije Voče, predsednice pokreta Fokolara
 Božić za sve nas koji ga slavimo svake godine je isčekivani trenutak, prepun emocija, radosti, odnosa.
Ali usred takve radosne i vesele božićne atmosfere, često zaboravljamo da je ovaj praznik ukorenjen u misteriozni događaj, rekla bih gotovo skandalozan događaj: skandal Boga koji se spušta na zemlju i postaje čovek; Svemogući koji postaje slabo dete; Neograničen koji ulazi u granice ljudske ploti.

Bog to ne radi samo iz solidarnosti, da bi bio blizak nama i delio naše postojanje. On ulazi u naše ljudsko stanje da nam, koristići naš jezik, naše gestove i emocije, pokaže svoj sopstveni život, život Božji: život koji je sposoban da popravi pukotine, zaleči rane i obnovi odnose.

Gospod je to učinio pre 2000 godina i želi da to ponovo učini i danas.

Za mesec dana, 22. januara, proslaviće se stogodišnjica rođenja Kjare Lubik, osnivača našeg pokreta Fokolara. I ovom prilikom ne mogu a da se ne setim srži njene poruke, njene duhovnosti jedinstva: otkrića da Isus može da se rodi i danas, gde se dvojica ili trojica vole, “sa tom ljubavlju služenja, razumevanja, deljenja bolova, poteškoća, patnje i radosti naše braće, sa tom ljubavlju koja pokriva sve, koja oprašta sve, koja je tipična za hrišćanstvo”. Stoga želim da svi naši ljudski odnosi postanu jaslice, kolevka za Isusa među nama, koji želi da obnovi naš podeljen svet.

Želim svima da vam ovaj Božić donese duboku radost, u zalaganju da svaki dan nastojimo da preko naše međusobne ljubavi privlačimo Isusovo prisustvo među nama, koje će mu omogućiti da preobrazi ceo svet.

 

 

Rules(500)