Projekat za Ujedinjeni svet (United World Project) – projekat je Mladih Pokreta fokolara i organka Novog Čovečanstva, lansirani 2012. godine na Genfest-u u Budimpešti.

Temelj projekta – “delići bratstva” – povremene ili stalne akcije pojedinaca ili grupa, lokalne i globalne inicijative pomoću kojih se širi kultura bratstva. Na globalnom nivou: pomoć žrtvama zemljotresa, poplava, ratova i gladi. Na lokalnom nivou: široka lipeza mikro akcija usmerenih na širenje bratstva u našim gradovima, zajednicama, školama, fakultetima, institucijama.

Staze za ujedinjeni svet (Pathways for a United World) je strateški plan projekta za sprovedenje konkretnih akcija i povezivanja ih u jednu mrežu

 

Projekat UWP promoviše:Picture1

–  kulturu bratstva osnovanu na “zlatnom pravilu”, zajedničkom svim velikim religijama: “Čini drugima ono što želiš da se čini tebi” jer promena počinje od svakog pojedinačno.

–  uspostavu stalne međunarodne osmatračnice  koja bi prikupljala iskustva, podržavala istraživanja i proučavanja usmerena izgradnji bratstva između pojedinaca, grupa i institucija

– traži priznavanje od strane međunarodnih institucija Nedelje za ujedinjeni svet koju Mladi za ujedinjeni svet provode od 1996. godine.

Za više informacija i o konkretnim akcijama pratite sajt: www.unitedworldproject.org

Članci

Bez uznemiravanja i bez osudjivanja

Bez uznemiravanja i bez osudjivanja

Head Heart Hands“ je projekat integralnog mirovnog obrazovanja za nove generacije na Zapadnom Balkanu – koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Italije i uz saradnju 9 partnera u Italiji, Srbiji ključujući i Kosovo, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

[Pročitaj više]
12345...»