Projekat za Ujedinjeni svet (United World Project) – projekat je Mladih Pokreta fokolara i organka Novog Čovečanstva, lansirani 2012. godine na Genfest-u u Budimpešti.

Temelj projekta – “delići bratstva” – povremene ili stalne akcije pojedinaca ili grupa, lokalne i globalne inicijative pomoću kojih se širi kultura bratstva. Na globalnom nivou: pomoć žrtvama zemljotresa, poplava, ratova i gladi. Na lokalnom nivou: široka lipeza mikro akcija usmerenih na širenje bratstva u našim gradovima, zajednicama, školama, fakultetima, institucijama.

Staze za ujedinjeni svet (Pathways for a United World) je strateški plan projekta za sprovedenje konkretnih akcija i povezivanja ih u jednu mrežu

 

Projekat UWP promoviše:Picture1

–  kulturu bratstva osnovanu na “zlatnom pravilu”, zajedničkom svim velikim religijama: “Čini drugima ono što želiš da se čini tebi” jer promena počinje od svakog pojedinačno.

–  uspostavu stalne međunarodne osmatračnice  koja bi prikupljala iskustva, podržavala istraživanja i proučavanja usmerena izgradnji bratstva između pojedinaca, grupa i institucija

– traži priznavanje od strane međunarodnih institucija Nedelje za ujedinjeni svet koju Mladi za ujedinjeni svet provode od 1996. godine.

Za više informacija i o konkretnim akcijama pratite sajt: www.unitedworldproject.org

Članci

Bez uznemiravanja i bez osudjivanja

Bez uznemiravanja i bez osudjivanja

Head Heart Hands“ je projekat integralnog mirovnog obrazovanja za nove generacije na Zapadnom Balkanu – koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Italije i uz saradnju 9 partnera u Italiji, Srbiji ključujući i Kosovo, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

[Pročitaj više]

Projekat “DRVO” u vrtiću Fantasy – Beograd

Projekat “DRVO” u vrtiću Fantasy – Beograd

Vrtić Fantasy je prošle godine počeo da radi po novim osnovama programa “godine uzleta”, gde se najveći akcenat se stavlja na povratak dece prirodi, shodno tome naš vrtić je ove godine izabrao projekat “DRVO”.  Cilj projekta je produbiti ljubav deci prema prirodi i okolini obrađivanjem raznih tema kao što su značaj drveta – prirode za […]

[Pročitaj više]