Vodikov kamp 2023

 
Ove godine tradizionalan Vodikov Kamp odžao je od 10.08.2023. do 13.08.2023. Organizatori su bili Caritas Mladih i Pokret fokolara.

Doslo je 40 mladih iz raznih mesta iz Srbije, koji su učestvovali u raznim programima kao što su kulinarski, sportski, kreativne radionice, kulturno-umetnički susreti.

Bitna tačka programa bila je tribina o aspektima vere koji nas čine autentičnim hrišćanima. Gosti tribine su bili: Vladislav Varga, paroh iz Ruskog Krstura – Vladimir Edelinski-Mikolka, paroh iz Berkasova – Stjepan Vidak, prior Karmelskog samostana u Somboru – Vladimir Lovas , pastor Slovačke Evangelističke crkve.

,,Ja sam ucestvovala u kamp zato sto volim da organizujem susrete. Najlepsi trenutak mi je bio kada smo bili svi zajedno jer smo bili kao jedno. Kampi kao ovo, pomaže mi tako sto se ispunim i napunim baterije, sa puno iskustva i nove avanture”. (Kornelja)

,,Na kampu sam ucestvovala prvenstveno zbog duhovne obnove a onda iz zbog druzenja. Momenat koji ce mi ostati u secanju je kad je P. pricao svoje iskustvo, iskreno pred svima rekao svoje uspone i padove i kako je to pobedio zahvaljujuci Bogu. To iskustvo me je motivisalo da se jos vise zblizim sa Bogom, da se iskreno pomolim i da se pokajem za sve grehe”. (Klara)

,,Znala sam da ću na kampu doživeti neko novo iskustvo, da ću sa svake teme čuti nešto što mi je potrebno. Kao i da ću upoznati nove ljude i imati super društvo sva četiri dana. U vezi sa temom tribine, nešto što mi padne na pamet što ću uvek zapamtiti jeste to da se greh nikako ne može sakriti, šta god da pokušali, samo ćemo pogoršati situaciju”. (Maja)

Fotogalerija

Rules(500)