JEDAN SAT ZA MIR molitve, razmišljanja, muzike za mir u svetu

 
Događaj pod nazivom „Jedan sat za mir“ organizovao je Pokret Fokolara u Srbiji u Crkvi Vaznesenja Blažene Device Marije u Beogradu.

U četvrtak, 23. novembra od 18.00 časova okupili su se pripadnici Crkvava i verskih zajednica, udruženja, kulturnih centara, predstavici akademske javnosti, studenti, umetnici, teolozi, religiolozi, politikolozi iz celog sveta a kako su naglasili organizatori i iniciatori događaja – „oni koji imaju u srcu želju za mirom i bratstvom među ljudima.“

Događaj je organizovan u Crkvi Vaznesenja Blažene Device Marije u Beogradu.

U predivnoj atmosferi, veliki broj prisutnih imao je prilike da čuje mnoštvo jezika i sve ih u duhu razume.
A poruka svih govornika je da je svaki čovek čovek Božiji, da nam je ovaj svet dar od Boga i da nema pravednog rata ni suda ako od čoveka dolazi.

 

Vapaj i poruka je da položimo nadu u Gospoda a odložimo oružje svako.
Okupljeni su razgovore, utiske i diskusiju nastavili i delili i posle formalno završenog događaja i dogovorili nove susrete i događaje koji će uključiti još veći broj institucija i pojedinaca iz Srbije i inostranstva.

 

 

 

 

Govornici su bili : vlč. Laslo Đuriš, Karlos, vlč. Grzegos, Sergej, Amra Halilović, Lejla Alomerović, Danijela Marković, pastor Reformističke crkve, hor iz Bugarske i mladi međunarodne zajednice iz Beograda.

 

(Danijela Marković)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rules(500)