Kjara Lubik: obeležavanje godišnjice

 
Tokom meseca marta zajednice pokreta Fokolara širom sveta se okupljaju kako bi zajedno obeležili godišnjicu upokojenja Kjare Lubik koja je pre 11 godina, 14 marta, završila ovozemaljski put.

Ovim prilikom predsednica pokreta, Marija Voče, je najavila da će se u 2020. godini obeležiti 100 godina od njenog rođenja.

„Približavamo se 2020. godini u kojoj ćemo proslaviti stogodišnjicu rođenja Kjare Lubik (1920.-2020.). Ova će biti jedinstvena mogućnost da pre svega zahvalimo Bogu za dar kao što je Kjara bila za nas, kao i za mnoge druge ljude širom sveta. Svi smo bili osvojeni harizmom koju joj je Bog darovao i koja je duboko promenila i menja naše živote… Stoga, želimo dati priliku mnogim ljudima po svetu da i danas upoznaju Kijaru: da se informišu o njenoj ličnosti, ponovo otkriju aktuelnost njene harizme i njenu viziju sveta kao jedne porodice bratskih naroda. Sigurna sam da će takav lični i zajednički susret sa Kjarom nastaviti da inspiriše ljude, ideje i projekte vođene duhom jedinstva.

Proslava će početi u Trentu, njenom rodnom gradu, 7. decembra ove godine, otvaranjem velike multimedijalne izložbe posvećene Kjari, koja će posle biti prikazana u nekoliko prestonica sveta. Tokom godine, u Trentu, Rimu i njegovoj okolini biće organizovan program manifestacija kako bi svi oni koji to žele saznali više o njenoj ličnosti i duhovnom nasleđu, otkrili Kjarin život i rad neposredno, iz kuće u kojoj je živela do kapele u kojoj sada počiva, u centru Pokreta fokolara”.

 

 

Rules(500)