30 jaar toewijding aan samenwerking, een verjaardag die het vieren waard is

 

In 2023 viert AMU Luxemburg (Action pour un Monde Uni) haar 30-jarig bestaan als niet-gouvernementele organisatie, erkend door het Luxemburgse ministerie van Buitenlandse Zaken, actief in ontwikkelingssamenwerking. Deze verjaardag betekent vooral dat een groep idealistische mensen, vol hoop en enthousiasme, zich al 30 jaar inzet om mensen in moeilijkheden te helpen en hen een betere toekomst te bieden.

Voor de academische avond op 20 oktober in Diekirch waren veel mensen aanwezig: huidige leden van de NGO, stichtende leden, donateurs en vrienden van AMU die de organisatie op verschillende manieren steunen. Daarnaast waren 5 partners uit Peroe, Argentinië, Oeganda en de Democratische Republiek Congo aanwezig. In individuele gesprekken konden zij hun ervaringen delen, hun projecten en hun samenwerking met AMU presenteren. Alle aanwezigen die avond konden de intensiteit en het niveau van professionaliteit van deze internationale samenwerking waarderen.

De avond werd afgesloten met een glas Crémant, een ideale gelegenheid om bij te praten met mensen die we lang niet gezien hadden.

Op zondagmiddag 22 oktober werden onze vrienden en supporters samen met onze partners uit Latijns-Amerika en Afrika uitgenodigd in Filsdorf (een klein dorp in het zuiden van het land, waar het hoofdkantoor van AMU is gevestigd). Vertegenwoordigers van het Luxemburgse ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking waren aanwezig op beide evenementen. Vooral zondagmiddag bood de gelegenheid om met partners rond de tafel te zitten en ideeën uit te wisselen.

Zonder afbreuk te willen doen aan het werk van de stichtende leden van AMU of van degenen die het stokje later overnamen, kan gezegd worden dat AMU trouw is gebleven aan zichzelf terwijl het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. De huidige uitdagingen zijn echter groot. In het bijzonder, hoe kunnen we jonge, gemotiveerde medewerkers vinden, zowel voor de Raad van Bestuur als voor de verschillende thematische en werkgroepen?

De vele goede wensen van onze partners in Afrika en Latijns-Amerika laten ons zien dat het werk van AMU de afgelopen 30 jaar een echte impact heeft gehad. En we zien dat er veel mensen in de wereld zijn die op onze hulp rekenen.

Claude Steichen, Project Manager

www.amu.lu

Lees ook