Ons project :  We willen plaatsen creëren waar we als broeders en zusters samen leven, in de overtuiging dat elkeen, wat ook zijn cultuur, overtuiging of sociale achtergrond  is, een bijdrage kan leveren  om de samenleving menselijker te maken.  We willen  een dialoog op gang brengen in een verbonden wereld, waar paradoxaal genoeg het sociale weefsel afbrokkelt.

Waar halen we dan de kracht om tegen de stroom in te gaan ?

Zin voor rechtvaardigheid en solidariteit en de inzet voor het algemeen belang zijn een motief  voor velen om de medemens goed te behandelen.

Voor anderen is de Gulden Regel : ‘Doe aan de ander wat je wil dat hij aan jou zou doen’ het referentiepunt.  We vinden die terug  in alle  grote godsdiensten.

Voor een christen is het evangelie de drijvende kracht.  We willen ertoe bijdragen om het gebed van Jezus waar te maken, om zo van de mensheid steeds meer één grote familie te maken (‘Vader, mogen allen één zijn’, Joh.17, 21).

Het gaat erom in te zetten op de kracht van de liefde, die aanwezig is in het DNA van elke mens. We willen de rijkdom van de Eenheid in Verscheidenheid ontdekken.

Is dit een utopie?  Neen, indien  we ons project met anderen willen delen.