Op 11 maart 2021 heeft de nieuwe presidente van de Focolarebeweging, Margaret Karram, een groep families toegesproken. Ze legt de nadruk op het belang van het engagement om niemand de warmte van familie te laten missen. Hier is dit bericht, 4:42′. Om  de Nederlandse ondertitels te zien, klik je afspelen, je kiets je taal door te klikken op het instellingenwieltje in de rechterbenedenhoek van het scherm van de geselecteerde video, en je bent vertrokken.

De families willen een nieuwe manier van familie-zijn promoten, langs vier krachtlijnen: opvoeding, vorming, sociaal leven en solidariteit. Ze willen de Spiritualiteit van Eenheid vertalen in hun dagelijks leven. Zo maken ze de universele broederschap, gebaseerd op het evangelie, zichtbaar in hun leven als koppel, bij de opvoeding van de kinderen, in een opbouwende dialoog met andere gezinnen en in de verschillende realiteiten waarmee gezinnen vandaag te maken hebben.

De families willen op de eerste plaats het engagement van de gehuwden om elkaar lief te hebben ondersteunen en bemoedigen. De sterke relatie van eenheid die de ouders dag na dag opbouwen, wordt een belangrijk steunpunt bij de opvoeding van de kinderen. Zo kunnen de verschillen tussen de generaties, in plaats van een confrontatie, steeds meer een kans worden voor positieve uitwisseling.

Voor de families is het essentieel om open te staan voor gezinnen in moeilijkheden. Hun aandacht gaat ook uit naar mensen die alleen komen te vallen, naar kinderen in nood en naar alle situaties waardoor mensen in de marge van de samenleving terechtkomen.

Waar zijn er groepen van families die regelmatig bijeenkomen? Klik op de kaart van België.

Wil je meer informatie over de projecten van peterschap op afstand? Klik hier: Folder adoptie op afstand. Er zijn nog steeds aanvragen voor Libanon, India, de Filippijnen en zoveel andere landen… In 2020 ontvingen we in België 5 nieuwe peters, wat voor België neerkomt op een totaal van 60 peters.
+ Voor Libanon of voor elke andere gift is het ook mogelijk om eender welk bedrag (aftrekbaar van 40€ tot 60% in 2020!) te betalen op de AFN-rekening (zie folder) met de vermelding: NOODTOESTAND LIBANON.

Voor andere vragen rond de families: focolare.info@focolare.be