Op 11 maart 2021 heeft de nieuwe presidente van de Focolarebeweging, Margaret Karram, een groep gezinnen toegesproken. Ze legt de nadruk op het belang van het engagement om niemand de warmte van de familie te laten missen.

Hieronder vind je dit bericht, 4:42′. Om  de Nederlandse ondertitels te zien, klik je ‘afspelen’, je kiest je taal door te klikken op het instellingenwieltje in de rechterbenedenhoek van het scherm van de geselecteerde video, en je bent vertrokken.

De gezinnen willen op de eerste plaats het engagement van de gehuwden om elkaar lief te hebben ondersteunen en bemoedigen. De sterke relatie van eenheid die de ouders dag na dag opbouwen, wordt een belangrijk steunpunt bij de opvoeding van de kinderen. Zo kunnen de verschillen tussen de generaties, in plaats van een confrontatie, steeds meer een kans worden voor positieve uitwisseling.

Voor de gezinnen is het essentieel om open te staan voor gezinnen in moeilijkheden. Hun aandacht gaat ook uit naar mensen die alleen komen te vallen, naar kinderen in nood en naar alle situaties waardoor mensen in de marge van de samenleving terechtkomen.

Er zijn verschillende groepen die regelmatig samenkomen rond ‘gezin en spiritualiteit’.

Wil je meer informatie over het project ‘peterschap op afstand’? Klik hier: Folder adoptie op afstand. Er zijn nog steeds aanvragen voor Libanon, Indië, de Filippijnen en zoveel andere landen… In 2020 ontvingen we in België 5 nieuwe peters, wat voor België neerkomt op een totaal van 60 peters.
+ Voor Libanon of voor elke andere gift is het ook mogelijk om eender welk bedrag (aftrekbaar van 40€ tot 50% in 2022!) te betalen op de AFN-rekening (zie folder) met de vermelding: NOODTOESTAND LIBANON.

Voor 0vragen rond gezin en spiritualiteit: focolare.info@focolare.be