Adventskalender voor kinderen : nu te bestellen

 

De nieuwe adventskalender voor kinderen van 3 tot 12 jaar is er. Al ruim dertig jaar wordt deze verspreid door de Nieuwe Families van de Focolarebeweging. De adventskalender biedt de gelegenheid om op een originele manier de advent te beleven thuis, in de parochie of met de klas. De advent begint dit jaar op zondag 29 november en telt 26 dagen.

Het thema van de adventskalender proberen we telkens te linken aan de actualiteit van dat jaar. Wie had gedacht dat dit jaar een virus, het coronavirus, zo’n wending zou geven aan ons leven en dat van de mensen over heel de wereld.

We hebben nog geen vaccin, geen medicatie tegen dit coronavirus dat zo besmettelijk is. Maar er is al een antivirus waarvoor we met z’n allen kunnen kiezen, namelijk een gulden regel, al eeuwen lang: “ Doe aan de ander wat je zou willen dat men voor jou zou doen!”  Of anders verwoord in de context van vandaag: “ zorg voor iemand anders zoals je zou willen dat iemand anders voor jou zorgt. “

De adventskalender is dit jaar een grote wereldbol met handjes errond. We willen elkaar en de wereld op handen dragen, samen de handen uit de mouwen steken voor de anderen!

We hopen dat we samen met de kinderen op een verantwoorde, actieve manier onze bijdrage kunnen leveren aan de uitdaging waarvoor we allen staan.  Zodat we ook dit jaar meehelpen bouwen aan een klimaat van liefde, vrede en respect voor alle mensen.  Dàt brengt Kerstmis ons telkens in herinnering.

De kalender verschijnt in meerdere talen: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans. De prijs bedraagt 3 € per adventskalender – Vanaf 50 exemplaren 2,5 €. Te betalen op naam van Nieuwe Families  nr. BE58 7360 1268 9179 . De verzendkosten worden betaald door de geadresseerde.

De adventskalender is half oktober klaar en kan vanaf dan verzonden worden. U kunt uw bestelling doorgeven via: hennie.janssen@telenet.be, Info per telefoon: 0032 (0) 11 542146.

Lees ook