De Mariapolis, zomerbijeenkomst van de Focolarebeweging

 

Van 8 tot 24 augustus 2018, zijn groot en klein, alleenstaanden of families, mensen van alle afkomst, cultuur of religieuze overtuiging, of zij die gewoon op zoek zijn naar een “plus”, welkom in het focolare stadje Mariapolis Vita in Rotselaar (in het Hageland tussen Leuven en Aarschot). Een moment van herbronning en ontspanning in volle natuur, waar men enkele vakantiedagen kan beleven in een authentieke sfeer van broederlijkheid en gezellig samenzijn.

Het programma voorziet heel veel keuzemogelijkheden: natuurwandeling, momenten van spirituele verdieping en uitwisseling, dagelijkse eucharistieviering, spel en sport, workshops over verschillende thema’s. Een gelegenheid tot ontmoeting, om de anderen te ontdekken in hun innerlijke rijkdom en verscheidenheid en … om God te ervaren. De Mariapolis wil een samenleving in het klein laten ervaren, waar de evangelische wederzijdse liefde centraal staat. En waar er Liefde is, is God aanwezig. De Mariapolis, stad van God, stad van Maria, brengt ook op vandaag Christus spiritueel aanwezig te midden van de mensen (naar Mt.18,20).

Op de website die onderaan is aangeduid kan u de periode en de verblijfsmogelijkheid kiezen: Ontmoetingscentrum Eenheid, Sint-Pauluscentrum, camping, verblijf bij inwoners van de Mariapolis Vita… U kan de dagen kiezen in overeenstemming met de activiteiten die u het meest aanspreken: b.v. van 8 tot 12/8 zijn er specifieke activiteiten voor de jongeren van 13 tot 18 jaar, van 8 tot 12/8 kans om zijn manuele creativiteit te tonen; van 9 tot 12/8 ontdekking van het avontuur van Pater Damiaan; van 15 tot 19/8 : leve de muziek…

De jongerendagen voor adolescenten Together4Peace (T4P, 8-12/8) zijn voor de nieuwkomers een gelegenheid om de dynamiek van de LifeStyle4Peace te ontdekken, die geworteld is in het evangelie. Activiteiten: sport en spel, kunst/crea, workshops rond verschillende thema’s, o.a. over de communicatie, met het manifest dat de jongeren van T4P opgesteld hebben op hun werkkamp rond het thema Wereldburger in Polen, in 2017.

De andere deelnemers aan de Mariapolis kunnen aan fiets- of wandeltochtjes deelnemen, o.a. naar het meer van Rotselaar (met gelegenheid tot vissen, surfen of zwemmen). Op 15/8 is er een grote barbecue… ieder krijgt dus de kans om zijn talenten de vrije loop te laten en zo mee te bouwen aan een echte Mariapolis.

Ook voor wie slechts één dag kan komen is er kans om zijn batterijen op te laden.

Info en inschrijving: https://mariapolisvitabelg.wixsite.com/mariapolis2018

 

Lees ook