Een oproep van jongeren van over de hele wereld om te durven zorg te dragen – DareToCare – Week voor een verenigde Wereld

 

De editie 2021 van de Week van de Verenigde Wereld heet “#daretocare”, net zoals het traject naar een Verenigde Wereld van dit jaar, en zal meer dan een week duren (van 1 tot 9 mei, Europadag). Het zal een hoogtepunt bereiken in een driedaagse online-bijeenkomst vanuit Brussel.

#DareToCare, het traject dat voor de periode 2020-2021 gekozen werd door Jongeren voor een Verenigde Wereld, samen met de NGO Nieuwe Mensheid (beide onderdeel van de Focolarebeweging) moedigt initiatieven aan om “actief burgerschap” te bevorderen door middel van dialoog, prioritaire aandacht voor kansarmen, bijdrage tot het algemeen welzijn, en dit voor onze steden en onze planeet.

Hierbij enkele initiatieven van de kalender voor de Week voor een verenigde Wereld 2021, die volledig ON-LINE zal zijn (voor de volledige editie, zie de bijlage in het Engels, waarin de ongeveer 40 verschillende activiteiten worden vermeld)

  • Op 1 mei om 21.00 uur opent de Week voor een Verenigde Wereld met een concert van de internationale groep GEN VERDE, “A time for change”.
  • Op 2 mei, van 11.00 tot 12.15 uur, voor elke tijdzone: “Run4unity“, een non-stop estafetteloop voor jongeren tot 18 jaar, een sportief evenement met spel, uitdagingen, getuigenissen en engagementen, om symbolisch een regenboog van eenheid en vrede op aarde uit te strekken.

Inschrijving om vanuit België deel te nemen: https://forms.gle/zZDsi4C1cpHHYLWe8

  • Op verschillende tijdstippen, afhankelijk van de taal: Care for Peace door Living Peace International.
  • Op 7 mei, van 13 tot 14 uur, gaat de voorzitter van het Europees Parlement, de heer Sassoli, in dialoog met de jongeren.
  • Op 8 mei om 21.00 uur wordt een concert gegeven door de internationale groep GEN ROSSO “2Gether we care”.
  • Op 7, 8 en 9 mei vindt het DareToCare-forum vanuit Brussel plaats. Drie afrondende dagen waarin burgers en politici, in een online open forum, kunnen nadenken, discussiëren en samenwerken om remedies te vinden voor de vele kwalen van onze samenleving. Aan het programma zal worden deelgenomen door vertegenwoordigers van de Europese instellingen.

 

Hoe kunt u deelnemen aan een van deze livestream activiteiten ? Klik op de volgende link: www.unitedworldproject.org/uww2021

 

Een blik op https://dare-to-care.be/nl/ toont u bovendien een reeks initiatieven uit de verschillende regio’s van België, evenals de webinars die in België hebben plaatsgevonden.

 

 

In detail: Het afsluitende weekend, vanuit Brussel

 

Vrijdag 7 mei 2021

12.00 uur: een show van 45 minuten, geregisseerd door het Belgische bedrijf Sylvester Productions Tv-Video-Events, met waargebeurde verhalen, goede praktijken en ideeën uit de hele wereld.

Te volgen: talrijke webinars en verkennende workshops, projectvoorstellen, persoonlijke ontmoetingen met Europese beleidsmakers over actuele thema’s zoals: migratie, gelijkheid en rechtvaardigheid, isolement en eenzaamheid, de uitdagingen van de pandemie.

 

Zaterdag 8 mei 2021

Deze dag hebben we “Dag van de Zorg” genoemd: een dag waarop groepen, gemeenschappen en verenigingen worden uitgenodigd voor een wereldwijde mobilisatie om met klem te vragen dat “zorg” in de politieke agenda’s van regeringen wordt opgenomen.

 

10:30 – 12:00 uur: Webinar “Het antwoord op de crisis? Een gedurfde en concrete kijk op sociale rechten (voor iedereen)”.

Voorinschrijving: https://form.jotform.com/210972971216054

 

Zondag 9 mei 2021

12.00 uur : 45 minuten om de tweede fase van #daretocare 2021-2022 te lanceren, waarin de uitdagingen van integrale ecologie, civiele economie, inclusieve samenleving, toegankelijkheid, enz. aan bod komen.

Een reeks webinars en een workshop over: duurzaamheidsstijlen, ecologische omschakeling, civiele economie, inclusieve samenleving, toegankelijkheid, enz.

 

 

Lees ook