Een universeel gebed

 

De Focolarebeweging sluit zich aan bij de voorstellen van Paus Franciscus om “op de pandemie van het virus te reageren met de universaliteit van het gebed, het mededogen en de tederheid”.

Na het moment van het Onze Vader dat de christenen van de wereld op woensdag 25 maart ’s middags bij elkaar bracht, is er voor vrijdag 27 maart om 18.00 uur een tweede afspraak gepland. Het gebed van de paus, meer in het bijzonder gericht tot de katholieken, gevolgd door een tijd van aanbidding van de Eucharistie en de Urbi et Orbi-zegening, kan via streaming worden gevolgd.

We citeren een uittreksel van de woorden van de paus aan het einde van het Angelus op 22 maart:

“We willen reageren op de pandemie van het virus met de universaliteit van gebed, mededogen en tederheid. Laten we eensgezind blijven. Laten we onze nabijheid tot de eenzaamste en meest geplaagde mensen laten voelen. Onze nabijheid tot artsen, gezondheidswerkers, verpleegkundigen, vrijwilligers… Onze nabijheid tot de autoriteiten die harde maatregelen moeten nemen, maar dan wel voor ons eigen bestwil. Onze nabijheid tot de politie, tot de soldaten, die altijd proberen de orde te bewaren op straat, om de richtlijnen uit te voeren die de regering ons vraagt te volgen voor het welzijn van iedereen. Nabijheid tot iedereen. »

Lees ook