Feest shopping

 

Op een morgen belde mijn schoonzus of ik die namiddag mee kon gaan om nieuwe kleren te kopen voor hen beiden : er was een feest in de familie.

Ik had die dag al iets op mijn programma maar wilde dat wel doen voor haar want zij is al vele jaren ziek. Dus zei ik “ja”. Nadien was ik een beetje bang want onlangs ben ik al met haar gaan shoppen en toen vond mijn broer niet mooi wat we gekocht hadden…

Onmiddellijk heb ik mijn overleden man om hulp gevraagd, en ook onze overleden ouders opdat we echt iets moois voor hen beiden zouden vinden en dat het een mooi samenzijn zou worden. Met de hulp van een lieve verkoopster hebben we het helemaal gevonden, 2 mooie kleren voor haar en een leuk topje. Een pak met bijpassend hemd voor hem en zelfs een kleed voor mij! Nadien waren we alle drie heel blij.

Heel dikwijls mag ik Willy’s (mijn overleden echtgenoot) hulp ervaren in kleine of in moeilijke dingen die zomaar in orde komen. Na zijn overlijden heb ik zo vaak zijn hulp ervaren als een rode draad door mijn leven, zo dikwijls, in de hulp die ik krijg van anderen zonder dat ik het moet vragen, of een goede ingeving, of iemand die juist passeert als het moeilijk is….

Zo vaak dat ik het ben beginnen opschrijven in een boekje en er staat al veel in!

Fr.