GENFEST 2024: sociale actie, festival en opleiding

 

Een groep van 13 jongeren en volwassen begeleiders uit België en Luxemburg zal van 12 tot 24 juli 2024 deelnemen aan het GENFEST in Aparecida (staat Sao Paolo), Brazilië.

Het Genfest wil bijdragen tot een cultuur van vrede, broederlijkheid en solidariteit. De 1e fase (sociale actie in verschillende Zuid-Amerikaanse landen) is gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden van empathie, actief luisteren, teamwork, netwerking, sociale verantwoordelijkheid, interculturele en interreligieuze dialoog en kennis van de Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse culturen en tradities.

De professionele muziekgroep Gen Verde zal aan het Genfest deelnemen, met hun muziek rijk aan multiculturele accenten en tonen. Focolare voorzitster Margaret Karram en co-voorzitter Jesús Morán zullen ook in Brazilië zijn voor het Genfest in de stad Aparecida.

Volgens Margaret Karram, “zal het Genfest een unieke gelegenheid zijn voor ieder van ons, en verder een middel zijn om God te verkondigen aan veel jonge mensen, en om getuigenis te kunnen afleggen van de naastenliefde onder elkaar”; zo zei ze onlangs tijdens een live-uitzending. Karram maakte van de gelegenheid gebruik om de jongeren uit heel Brazilië te bedanken voor alles wat ze de afgelopen twee jaar reeds aan voorbereidingen hebben gedaan. “Ik ben erg blij naar Brazilië te kunnen gaan om aan dit geweldige evenement  deel te kunnen nemen. Het Genfest is niet alleen een jongerenfestival, het is veel meer: een ervaring van broederlijkheid en vooral van liefde voor hen die lijden. Het is een gelegenheid om hoop te brengen aan veel mensen”, verklaarde ze.

Lees ook